SM-slutspelet 2013 i Kanal 5 och Kanal 9

Publicerad: 2013-01-09 14:45

Svenska Hockeyligan har godkänt TV4-gruppens förfrågan om sublicensiering av SM-slutspelet 2013 till SBS Media Group. För dig som hockeysupporter innebär det att Kanal 5 och Kanal 9 är TV-kanalerna som gäller för att följa den dramatiska upplösningen av SM-slutspelet.

Den sista omgången i Elitserien 2012/2013 går av stapeln tisdagen den femte mars. Samma kväll får vi även reda på vilka lag som drabbar samman i kvartsfinalerna av SM-slutspelet. 

Det blev idag officiellt att TV4-gruppen sublicensierar SM-slutspelet 2013 till SBS Media Group vilket innebär att Kanal 5 och Kanal 9 är TV-kanalerna som sänder den dramatiska upplösningen av SM-slutspelet. 

- Hockeyslutspelet har definitivt kommit hem igen. Vi har köpt en fantastisk rättighet och vi ska naturligtvis paketera sändningarna så att vi maximerar upplevelsen och lyfter fram allt vi och svenska folket älskar med elitserieishockeyn, säger SBS Kanaldirektör Calle Jansson i ett pressmeddelande. 

Rättigheterna till hockeyslutspelet ger SBS exklusivitet till visningarna av finalspelet, ”first pick” på semifinalmatcherna 4-7, samt ”second pick” på kvartsfinalerna samt semifinalmatcherna 1-3. Övriga matcher visas av C More.

Preliminära datum för SM-slutspelet finns att tillgå här