Nedsläpp: Connolly tillbaka i Färjestad

Publicerad: 2013-01-10 17:45

Det väntar en full omgång i Elitserien ikväll med sex heta matcher. I Jönköping har Färjestad chans till revansch mot HV71. Lagen möttes för exakt en vecka sedan och då var HV71 det starkaste laget. I övrigt möts Luleå-Rögle, Skellefteå-Timrå, Växjö-Linköping, AIK-Frölunda och MODO-Brynäs.

HV71-Färjestad

1-0 efter straffar slutade det senaste mötet mellan lagen i Karlstad i en ganska slätstruken tillställning. Frågan är om vi kan få se en annan matchbild ikväll i detta toppmöte. HV71 kommer närmast till spel från en storstilad insats senast. Seger med 6-2 mot Brynäs efter bland annat tre mål av Oscar Sundh.

Då ställde HV71 över trion Mikko Louma, David Petrasek och Rhett Rahkshani och dessa tre är inte med ikväll heller. Johan Davidsson saknas fortfarande med sin ryggskada. Tommi Kristiansen är utlånad.

I Färjestad saknas sedan tidigare Wilhelm Westlund, Sanny Lindström, Mikael Johansson och Oscar Klefbom. Men glädjande för Karlstadslaget är att Jack Connolly ikväll är tillbaka i spel. Det var den 21 oktober som Connolly senast spelade match. Connolly kommer att sakta matchas in i laget och börjar ikväll som extraforward. 

Luleå-Rögle

Luleå är hemma i norr igen efter en liten tripp med tre raka bortamatcher. Man avslutade den resan med en seger i Göteborg (3-1 mot Frölunda). Nu väntar Rögle för Luleå och hemmalaget får klara sig utan sjuka Linus Klasen och fotskadade Pavel Skrbek. Men man får ikväll tillbaka Fredrik Svensson och Sami Sandell från sjukdom.

Rögle ställer upp med exakt samma lag som senast när man besegrade AIK med 4-3 på hemmaplan. Det innebär att Martin Gerber vaktar gästernas kasse samt att Viktor Lindgren och Jakob Lilja är skadade. 

Skellefteå-Timrå

Skellefteå åkte senast på en riktig stjärnsmäll i Linköping, förlust med 0-6. Nu återstår det att se om man har använt sig av den förlusten som tändvätska till matchen mot Timrå ikväll. Glädjande för SAIK är att på Pierre.Edouard Bellemare och Erik Andersson är tillbaka efter skador till ikväll.

Petter Granberg, Oscar Möller och Erik Forssell saknas fortsatt för Skellefteå.

Timrå har inte gjort mål på fyra raka matcher och gör man inte det inom 21 minuter ikväll så slår man alla tiders Elitserierekord på den fronten. Kanske är det Joachim Rohdin som ska göra det? Han är nämligen tillbaka ikväll, men sedan tidigare saknar Timrå ett flertalet spelare. Niklas Nordgren, Tommy Stenqvist, Robin Lindqvist. Johan Andersson och Robin Persson.

Växjö-Linköping

Växjö har fem raka förluster på sitt konto inför kvällens match och man har dessutom inte vunnit hemma i Vida Arena på över en månad. Kanske kan man göra det ikväll då Sam Hallam väljer att göra om helt i formationerna och ställa upp med fyra helt nya kedjor. Jan Urbas, Dennis Rasmussen och Tomi Kallio är trion som stoltserar i förstakedjan.

Saknas ikväll gör Noah Welch och Tim Heed. Fredrik Norrena vaktar målet mot sin gamla klubb.

Linköping är inne i en rejäl formtopp nu, fem raka segrar och senast körde man över dåvarande serieldarna Skellefteå med 6-0. Och det är samma manskap som då som skall försöka förlänga sin segersvit ikväll. Det innebär att de som saknas är Mattias Weinhandl och Jesper Pettersson. Robin Figren var ett osäkert kort inför matchen men har gett klartecken för spel.

AIK-Frölunda

AIK möttes tidigare i veckan av det tråkiga beskedet att Kristian Huselius lägger av med ishockeyn. Ett tungt besked för en redan skadedrabbad trupp. Till ikväll saknas hela sju spelare. David Lillieström-Karlsson, Josh MacNevin, Christian Sandberg, Dick Tärnström, Jonathan Andersson, Joakim Nordström och Patric Blomdahl som är avstängd.

Frölunda har två raka förluster i ryggen när man nu ska inta Hovets is. Fabian Brunnström är fortfarande sjuk och Pierre Johnsson skadad så denna duo kommer vi inte få skåda ikväll.

Däremot är Mathis Olimb tillbaka och redo för spel igen ikväll.

MODO-Brynäs

MODO är ett lag i gott poängslag. Senast blev det seger mot rivalen Timrå med 3-0 och det var lagets åttonde raka match med poäng i. Ikväll siktar man på att förlänga den sviten med ännu en match. MODO får till ikväll tillbaka skadade Peter Öberg men får istället skriva upp Ladislav Nagy på sin skadelista då han senast ådrog sig en hjärnaskakning. I övrigt ställer MODO upp med samma lag som sist.

Andreas Thuresson, Martin Johansson, Simon Bertilsson och Lars Jonsson. Det är kvartetten som saknas sedan tidigare för Brynäs. Ingen av dessa kommer till spel helelr ikväll.

Det gör inte heller backen Cody Franson som tvingades kliva av senast i matchen mot HV71. Den unga backen Christian Djoos kommer ta hans backplats bredvid Dennis Persson. Även Victor Berglind har kallats hem från sin utlåning i Djurgården.

Johan "Honken" Holmqvist vaktar gästernas kasse ikväll.

 
Elitserien 2012/2013
GP GD  P
1 HV71 37 22 73
2 Skellefteå 37 40 72
3 Linköping 37 10 67
4 Färjestad 37 24 66
5 Luleå 37 23 65
6 MODO 37 10 62
7 Brynäs 37 -10 59
8 Frölunda 37 -1 54
9 Växjö 37 -18 43
10 AIK 37 -28 41
11 Timrå 37 -27 34
12 Rögle 37 -45 30
KOMMANDE MATCH
Torsdag 10 januari 19:00
Kinnarps Arena
   
KOMMANDE MATCH
Torsdag 10 januari 19:00
COOP Arena
   
KOMMANDE MATCH
Torsdag 10 januari 19:00
Skellefteå Kraft Arena
   
KOMMANDE MATCH
Torsdag 10 januari 19:00
Vida Arena
   
KOMMANDE MATCH
Torsdag 10 januari 19:00
Hovet
   
KOMMANDE MATCH
Torsdag 10 januari 19:00
Fjällräven Center