Resultat: Drömcomeback för Connolly i målfest

Publicerad: 2013-01-10 21:40

I en fullspäckad omgång bjöds vi under torsdagskvällen på mycket mål när vi fick se segrar för Färjestad, Luleå, Skellefteå, MODO, Frölunda och Linköping.

HV71-Färjestad 4-7

I en fartfylld förstaperiod så bjöds vi på en hel del målchanser och två mål. På en läcker volleyträff så prickade Rickard Wallin in 0-1. Wallin som i slutet av förstaperioden tvingades utgå efter en otäck smäll på knäet. Mats Trygg skulle kvittera för HV71 på ett läckert direktskott i mitten av perioden. 

I den andra perioden hände allt. Det var målfest, slagsmål och bländande ishockey. Färjestad gick först ifrån till 1-3 efter bland annat ett bländande mål av Chris Lee. Jesper Fasth reducerade för HV71 men det skapade bara än mer fart hos Färjestad.

Christian Berglund rakade in 2-4 i powerplay och Per Åslund styrde kort därefter in 2-5 för gästerna i en bländande period. Allt avslutades också med en rejäl nacksving av Andreas Jämtin på Christian Berglund. 

De öppna spjällen i försvaret fortsatte i den tredje perioden. Jesper Fasth tackade och tog emot när han trampade in i slottet och satte 3-5 helt på egen hand. Hans andra mål för kvällen. Men man fick inget initiativ efter målet. Istället replikerade Jack Connolly med hans andra mål för kvällen till 3-6. Ett mål som stängde matchen. Johan Lindström reducerade till 4-6 innan Patrik Lundh fastställde slutresultatet till 4-7.

Luleå-Rögle 5-2

En sömnig start på matchen ändrades när Alexander Bonsaksen dundrade in 0-1 från sin backplats. Men det lag som vaknade mest var Luleå. Med ett lika rungande skott kvitterade Lukas Kilström för hemmalaget och innan perioden var över så hann Anton Hedman med att peta in 2-1 för Luleå. En period som överlag var hemmalagets.

Den andra perioden skulle innehålla tre mål även den. Först pricksköt Alexander Barta in 2-2 för Rögle men kort därefter kunde Niklas Fogström återge Luleå ledningen i boxplay. Och kort därefter hittar Sami Sandell Joonas Vihko och han kunde enkelt lägga in 4-2 i en ganska grinig period.

Rögle försökte i den tredje perioden men Luleå bevakade sin ledning och den var aldrig i någon fara. Och när Martin Gerber slarvade bakom eget mål och bjöd Chris Abbott på öppen bur så betydde det 5-2 och ridå för Rögle.

MODO-Brynäs 3-1

I en underhållande förstaperiod så svängde det åt båda håll inledningsvis. Men MODO skulle ta ledningen efter en stor portion god tur. Mattias Ritola dumpar in pucken från mittzon och en sned studs på pucken ställer Johan Holmqvist och pucken dimper ner i buren. 1-0. Efter det målet tog MODO över allt mer och man var närmare 2-0 än Brynäs 1-1.

MODO:s spelövertag skulle utökas i den andra perioden då Brynäs började slarva allt mer. Per-Åge Skröder tackade för det och smällde tidigt in 2-0 och när sedan Mario Kempe slet sig fri och läckert lirkade in 3-0 så kändes det som att den här matchen var MODO:s. 

Brynäs inledde den tredje perioden klart bättre och Sebastian Enterfeldt reducerade omgående till 3-1 och kort därefter var Jesper Ollas ytterst nära ännu ett mål. Men MODO höll tätt den gången och resten av perioden som man spelade av på ett klokt sätt. På det stora hela en säker seger för MODO.

AIK-Frölunda 1-3

AIK började matchen bäst och man fick också snabbt in en puck i nät men det dömdes bort efter att Nicklas Jensen petat in pucken med handsken. Men AIK fortsatte trumma på och Christoffer Aspeqvist kunde istället ge hemmalaget ledningen efter att ha följt med upp från sin backplats. Frölunda valde då att ta time-out och spelade upp sig och kvitteringen skulle komma. Mathis Olimb med en läcker pass till Oliver Bohm som direksköt in 1-1.

Andra perioden var ganska händelsefattig men skulle ändå innehålla två bortamål. Först hittade Mats Rosseli-Olsen rätt på en retur och mitt i en AIK-press för kvittering stack Joel Lundqvist upp i en kontring och hittade luckan. 1-3 efter två perioder.

AIK försökte i den tredje perioden men Frölunda kändes tyngre och starkare och bevakade sin ledning väl. Man tillät inte AIK att komma in på mål. Man spelade av tiden och snodde med sig alla tre poäng från Hovet. Mycket tunga poäng för Frölunda som nu befäster sin slutspelsplats allt mer.

Skellefteå-Timrå 3-1

Det var Skellefteå för hela slanten i den första perioden. Viktor Arvidsson gav också hemmalaget tidigt ledningen efter en kanonad av skott mot Bellissimo i Timråmålet. Därefter fortsatte pressen och 2-0 kom följdaktligen. Dock lite snopet i boxplay efter att Pontus Petterström slitit sig fri.

Andra perioden innehöll inte samma fart från hemmalaget men det behövdes inte heller för Timrå lyckades inte höja sin nivå. Bud Holloway kunde ostört stå och sikta från blålinjen och då gick det som det brukar. Rätt upp i krysset och 3-0. Ett mål som punkterade matchen.

Tredje perioden kan sammanfatats med ett ord. Stiltje. Det hände inte mycket. Skellefteå slog av på takten och lade inte ner mycket kraft på att anfalla mer. Man såg mest till att hålla Timrå borta från att göra mål ännu en gång. Man lyckades nästan. Men Mat Robinson spräckte den jobbiga nollan för Timrå till 3-1. Ett mål som dock inte hjälpte för Timrå som åkte på sin åttonde raka förlust och som numer innehar den längsta måltorkan i Elitseriens historia.

Växjö-Linköping 1-3

Växjö var det spelförande laget i den första perioden och skapade de hetaste lägena men utan att få utdelning. En mycket tempostark förstaperiod från båda lagen men utan effektivitet från kombatanterna.

Den andra perioden skulle väcka liv i matchen. Mer känslor och bättre fart. Framförallt från gästande Linköping och det skulle betala sig. Johannes Salmonsson petade in en retur från nära håll till 0-1 och kort därefter så spelar Salmonsson fram Zackrisson som enkelt fintade ner Norrena, 0-2.

Men Tomi Kallio skulle väcka liv i matchen. Med ett snärtigt handledsskott hittade Kallio höger kryss och 1-2 inför den sista perioden.

Men Växjö fick inte till någon forcering. Istället kunde Lee Goren göra sitt första mål i Linköpingströjan till 1-3 från nära håll. Ett mål som avgjorde matchen. Det hjälpte inte i spel fem mot tre i över minuten för Växjö. Linköpings sjätte raka seger.

 
Elitserien 2012/2013
GP GD  P
1 Skellefteå 38 42 75
2 HV71 38 19 73
3 Linköping 38 12 70
4 Färjestad 38 27 69
5 Luleå 38 26 68
6 MODO 38 12 65
7 Brynäs 38 -12 59
8 Frölunda 38 1 57
9 Växjö 38 -20 43
10 AIK 38 -30 41
11 Timrå 38 -29 34
12 Rögle 38 -48 30
SENASTE MATCHEN
Torsdag 10 januari
SENASTE MATCHEN
Torsdag 10 januari
SENASTE MATCHEN
Torsdag 10 januari
SENASTE MATCHEN
Torsdag 10 januari
SENASTE MATCHEN
Torsdag 10 januari
SENASTE MATCHEN
Torsdag 10 januari