Elitserien bjuder på tacklingskavalkad

Publicerad: 2013-01-30 14:05

Varannan onsdag kollar Hockeyligan.se in de senaste två veckornas bästa tacklingar. Så luta dig tillbaka och njut av härliga proppar från Elitserien.

Tacklingarna som visas i klippet är endast tacklingar som varken renderat i utvisning eller skada.

Som det har varit tidigare under säsongen så är det Brynäs som toppar lagstatistiken över flest tacklingar. Brynäs har satt in 674 tacklingar. Med det är man det enda laget som tacklat fler än 600 gånger. Värt att notera på listan över topp fem är att både serieledande Skellefteå och tvåan HV71 finns med bland de lag som tacklar flitigast.

Med 388 tacklingar är det AIK som har tacklat minst. AIK har faktiskt legat i botten av tacklingstabellen ända sedan säsongsstarten.

Daniel Rahimi - tacklar mest av alla

Tittar vi lite mer noga på specifika spelare som gillar när det smäller i sargerna så hittar vi för första gången på länge en back i toppen av tabellen. Det handlar om Linköpings Daniel Rahimi som leder med 104 tacklingar. Han är därmed den första och än så länge den enda som tacklat över 100 gånger. De tidigare topptacklarna Sebastian Enterfeldt från Brynäs och Marius Holtet från Färjestad skuggar på plats två och tre.

Brynäs är också det lag som har flest spelare på listan över topp tio. Nämligen tre stycken. Förutom Sebastian Enterfeldt finns även Jörgen Sundqvist och Andreas Thuresson med bland de tacklingsvilliga Brynäsarna. Inte så konstigt då att Brynäs toppar tacklingstabellen.

 
Hårt men regelrätt:

Tacklingarna som finns i videoklippet har inte renderat i någon utvisning eller skada på någon av spelarna. Ishockey är en fysisk sport, men det ska ske efter reglerna.

Lagen som tacklar mest:
  Lag:   Tacklingar:
  Brynäs       674
  Skellefteå       587
  Växjö       576
  HV71       570
  Rögle       544
Spelarna som tacklar mest:
 Spelare:  Lag: Tacklingar:
 Daniel Rahimi  Linköping    104
 Sebastian Enterfeldt  Brynäs    97
 Marius Holtet  Färjestad    94
 Anton Hedman  Luleå    89
 Jörgen Sundqvist  Brynäs    84
Daniel Rahimi
Daniel Rahimi
  • Född

    1987-04-28

  • Längd

    190 cm

  • Vikt

    95 kg

  • Profil »

klubblogo