SM-slutspelet 2014 till SBS Discovery Media

Publicerad: 2013-05-30 10:41

SBS Discovery Media har förvärvat fri tv-rättigheterna till SM-slutspelet i ishockey från TV4 Gruppen. Det innebär att Kanal 5 och Kanal 9 tillsammans med C More blir TV-kanalerna som sänder kampen om Le Mat-pokalen säsongen 2013/2014.

SBS Discovery Media kan idag meddela att man förvärvat fri tv-rättigheterna för SM-slutspelet 2014. Precis som i år kommer kvarts- och semifinalerna att delas mellan SBS Discovery-kanalerna Kanal 5 och Kanal 9 och betalkanalen C More.

- Elitseriens slutspel i den nyblivna världsmästarnationen Sverige är fantastisk underhållning och en riktigt tung rättighet. Sport av nationellt intresse är en del i den tillväxtstrategi som vi följer. Elitseriens slutspel utgör en hörnpelare i vår satsning. Vi påbörjar redan idag arbetet med att skapa så attraktiva sändningar som möjligt. Både för våra tittare och annonsörer, säger Calle Jansson, kanaldirektör på SBS Discovery Media.
 
SBS Discovery-kanalerna Kanal 5 och Kanal 9 har tidigare sänt SM-slutspelet under åren 2007-2010, samt våren 2013.

- Det här kommer att bli mycket bra för alla som är intresserade av att se Elitseriens slutspel 2014, säger Jörgen Lindgren VD Svenska Hockeyligan AB, och vi är mycket nöjda med samarbetet med SBS Discovery från förra säsongen.