Nedsläpp: Kent McDonell debuterar för LHC

Publicerad: 2013-12-07 15:11

SHL-tåget tuffar vidare. Lördagen innebär full omgång där klockan 16.00 är den gemensamma starttiden för fyra av de totalt sex drabbningarna. I en av dessa debuterar Kent McDonell - för sin nya klubb Linköping.

Luleå Hockey - Växjö Lakers

Hemmalaget Luleå spelade som bekant match igår uppe i Skellefteå. En förändring kan noteras och det är att tidigare ryggskadade backen Robin Jonsson går in i laget igen då Jan Sandström är avstängd efter tacklingen mot Skellefteå igår. Cam Abbott och Johan Forsberg på forwardssidan fortsatt skadade. Nye målvakten Mark Owuya ännu inte spelklar.

Hos Växjö är två forwards i Colby Armstrong och Malte Strömwall kvar på skadelistan. Dessutom saknas backen Noah Welch och centern Jani Lajunen. Det innebär att Eddie Larsson byter om som en av sju backar. Offensivt kliver Mikael Johansson in som center i Lajunens kedja, där Rhett Rakhshani och Stefan Gråhns spelar ytterforwards.  

Örebro HK - Linköpings HC

Hos hemmalaget är rutinerade forwarden Conny Strömberg fortfarande utanför laget. Örebro har även lånat ut backen Bobbo Petersson och forwarden Robin Dahlström till allsvenska Djurgården. I övrigt är det sig likt gentemot senaste matchen mot HV71. Tim Sandberg startar i mål.

Hos LHC debuterar nye forwarden Kent McDonell. Detta i tredjekedjan med Eric Himelfarb och Oscar Sundh.
Backen Daniel Rahimi är avstängd efter den tackling mot Brynäs som bestraffades i efterhand. Domen blev fyra matcher där denna i Örebro är den första av dessa. Detta medför att Linus Hultström, som var utanför laget senast, är med som sjundeback. Iiro Tarkki får fortsatt förtroende längst bak. 

Brynäs IF - Frölunda HC

Brynäs är fortsatt ett skadedrabbat lag. På backsidan saknas fortfarande Simon Löf och Dennis Persson. Bland forwards kommer sedan tidigare varken Petteri Nokelainen, Alexander Larsson eller Anton Rödin till spel. En annan forward är Sebastian Lauritzen och där står det sedan tidigare klart att han är borta för resten av säsongen. Däremot är backen Lukas Kilström tillbaka igen vilket gör att Mattias Nörstebö blir extraback. Johan Holmqvist fortsätter i mål. 

Hos gästande Frölunda är listan på frånvarande spelare klart kortare. Backen Jonas Ahnelöv har dock gjort forwarden Nicklas Lasu sällskap på denna sedan senaste matchen borta mot MODO. Emil Djuse går in istället för Ahnelöv i det första backparet. Linus Fernström vaktar målburen.

HV71 - Leksands IF

Hemmalaget HV71:s trupp är densamma som den som besegrade Örebro tidigare denna vecka. Rutinerade forwarden Johan Lindström är uppsatt som extraforward vilket ger unge Anton Bengtsson en plats som ytterforward i fjärdekedjan. Det var på pappret ombytta roller mellan de två mot Örebro senast. 

Leksand har fortfarande knäskada på ytterforwarden Jens Bergenström och sjukdom på centern Pär Edblom. Så var fallet även igår i hemmamatchen mot MODO vilket innebär att truppen till Jönköping är oförändrad.

 
SHL 2013/2014
GP GD  P
1 Skellefteå 29 36 63
2 Frölunda 28 12 52
3 Leksand 29 -9 46
4 Luleå 29 13 45
5 Brynäs 29 1 45
6 MODO 29 5 43
7 Växjö 29 -3 43
8 Linköping 29 0 40
9 Färjestad 28 -3 38
10 HV71 28 -12 37
11 AIK 28 -12 33
12 Örebro 29 -28 31