• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec

Landslagsmålvakten återvänder till Växjö

2 maj 2017 07:47

Sveriges landslagsmålvakt Viktor Fasth är klar för en återkomst till Växjö efter sju säsonger i andra klubbar. Han kommer närmast från KHL-laget CSKA Moskva.


Viktor Fasth gjorde tre säsonger för Växjö Lakers i HockeyAllsvenskan mellan 2007 och 2010. Sedan dess har han spelat i bland annat NHL och KHL. Allra senast kommer han från två säsonger i KHL-laget CSKA Moskva där han huserat med fina siffror. Nu står det dock klart att det blir en återkomst till Smålandsklubben.

– Jag tycker det ska bli riktigt roligt att komma tillbaka igen. Växjö har något riktigt bra som organisation och som lag, så det ska bli riktigt spännande att få vara en del av, säger Viktor Fasth till Växjös hemsida.

Stjärnmålvakten är en av tre burväktare i den preliminära truppen till VM och har sedan några år tillbaka vrit bofast i Tre Kronor. Kontraktet han skrivit på hos Växjö gäller de kommande tre säsongerna.

– Viktor hade sitt lilla genombrott med oss i allsvenskan. Han har sedan dess haft ett antal genombrott till på i princip alla hockeyns nivåer. Det är idag en målvakt av absolut högsta klass, säger klubbens sportchef Henrik Evertsson som också bekräftar att Joakim Eriksson lämnar klubben.