Nedsläpp: Växjö jagar seger i hemmaborgen

Publicerad: 2014-04-05 16:00

Den viktiga tredje matchen står för dörren när Vida Arena öppnar sina portar för Växjö Lakers match mot Färjestad BK. Båda lagen har varsin seger, och det på bortaplan. Nu jagar Växjö den här semifinalseriens första hemmaseger.

Det är identiska laguppställningar från det senaste mötet. Det gör att Växjö kommer till spel utan Tomi Kallio som dras med en skada. På hans plats komemr precis som senast Robert Rosén spela. Samma kedja som gjorde succé senast då Rosén kamperade ihop med Alexander Johansson och Ryan Lasch.

Fortsatt kommer det vara Teemu Lassila som vaktar hemmakassen och Vida Arena förväntar fullt hus.

– Vi har snott varsin match på bortaplan och nu gäller det att dra fördel av hemmaplan. Resultatet i senaste matchen spelar ingen roll, det är bara segern som räknas och målskillnaden är oväsentlig. Det är tredje mötet på få dagar och det gäller att spela smart. Att spela med intensitet utan att tappa fokus. Jag hoppas vi ska kunna ladda om och vara rejält förberedda, säger Växjös tränare Sam Hallam till klubbens hemsida inför matchen.

Hos Färjestad är det också samma lag som senast som kommer till spel. Det innebär att Fredrik Pettersson Wentzel får fortsätta i målet trots att han blev utbytt senast då Växjö vann med 6-1.

Färjestad kom till Växjö redan på fredagskvällen och matchvärmde i Vida Arena vid niotiden på lördagsförmiddagen. Frivillig is lockade ändå merparten av spelarna.

Tränaren Leif Carlsson har receptet för seger klart för sig.

- Att vi tävlar. Direkt från nedsläpp och igenom hela matchen, säger han till Färjestads hemsida.

Värt att notera i kvällens match är att en av huvuddomarna som dömer, Patrik Sjöberg ikväll gör sin 500:e match som huvuddomare i en match i SHL. Sjöberg är just nu inne på sin 14:e säsong som huvuddomare i SHL.

 
SEMIFINAL 3
Lördag 5 april  17:00
Vida Arena
  biljett
SM-slutspelet 2014
SemifinalSchema
 VLH
1 - 1
FBK 
Match 112
Match 261
05/04 17:00--
07/04 19:00-- 
09/04 19:00-- 
11/04 19:00-- 
13/04 17:00--