• Huvudsponsorer

Sön 08 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Idag  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)

Spelarnas säkerhet - En granskad situation

23 januari 2015 14:15

En situation från omgång 40 av SHL under torsdagen den 22 januari har behandlats i SHL Situationsrum – Spelarnas säkerhet. Matchen där händelsen ägde rum var i mötet mellan Linköping HC och Färjestad BK i Saab Arena.


Spelarnas säkerhet är en viktig del av SHL. Därför införde SHL från säsongen 2014/2015 ett nytt arbetssätt som är kopplat till SHL situationsrum. Där arbetar en person dedikerat med spelarnas säkerhet och fångar upp situationer som inträffar i matcherna. Situationerna granskas sedan av en särskild referensgrupp som enskilt lämnar sin uppfattning.

[Läs mer om referensgruppen och spelarnas säkerhet](http://www.shl.se/artikel/57052/)

Under tisdagen spelades sex matcher i omgång 35 av SHL 2014/2015. I en av dessa matcher uppstod en situation som behandlats i SHL Situationsrum.

Händelse: I matchen mellan Linköping-Färjestad så åker Linköpings spelare Fredric Andersson med pucken i mittzonen. Han spelar ifrån sig pucken och får därefter en tackling mot huvudet av Färjestads Ole-Kristian Tolefsen. Notera att spelaren som tar emot tacklingen inte är puckförande, att tacklingen kommer från blindside och att tacklingen är mot huvudet.

Beslut:
Situationen har granskats av supervisor för spelarnas säkerhet och referensgruppen. Händelsen är därefter anmäld till Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd