Resultat: Hemmalagen förlängde sina segerrader

Publicerad: 2016-01-27 21:48

Både Luleå och Karlskrona plockade med sig tre poäng från onsdagen. Med slutsiffrorna 5-3 besegrade Luleå ett formtoppat Örebro och tog sin femte raka seger. En annan trend som förlängdes var Karlskronas, som via 3-2 mot Brynäs säkrade sin tredje hemmavinst i följd.

Luleå tog femte raka segern

Det blev Luleå som gick vinnande ur det formtoppade hemmamötet med Örebro. Med siffrorna 5-3 tog laget sin femte raka seger, efter bland annat två mål av Johan Forsberg.

Luleå klev ut intensivt i det tuffa hemmamötet med Örebro. Men ganska snabbt kunde gästerna växa in och fem minuter in fick laget chansen i spel fem mot tre. Där hittade Martin Johansson fint fram till Libor Hudacek, som enkelt placerade in 0-1 bakom Lassinantti.

Repliken skulle dock komma och halvvägs in i perioden skickade Brendan Mikkelson in 1-1 bakom en skymd Julius Hudacek. Örebromålvakten skulle senare få mer att göra, när Wallmark och Micflikier sköt vilt i numerärt överläge. Slutligen kom även utdelningen och Johan Harju stötte in 2-1 för Luleå, framspelad av Toni Rajala. Perioden avslutades sedan i en galen stil med mängder av kontringar för båda lagen.

– Är passningarna på bladet så underlättar vi att de inte får sätta in hård press på oss. Det handlar om att ta initiativet som vi gjorde de första minuterna, förklarade Örebros Martin Johansson för C More inför den andra perioden.

Men när spelet återupptogs var det Luleå som klev ut starkast. Örebro hade svårt att flytta upp spelet och när man väl gjorde det ställde hemmalaget om, som när Wallmark hittade in till en omarkerad Micflikier. Drygt halvvägs in i perioden kom sedan 3-1, inprickat av Johan Forsberg efter att Örebro misslyckats med ett uppspel.

Första målet på 15 matcher

Gästerna skulle dock få snabb kontakt. Bara tre minuter därpå spelade sig Anders Eriksson och Kalle Olsson fint fram till Marko Anttila, som vispade in reduceringen. Men i övrigt var det gott om misstag från Örebro, något som så när straffade sig. Såväl Micflikier som Karl Fabricius hade varsitt friläge mot Hudacek innan perioden var till ända.

I tredje öppnade sedan spelet upp sig en bit in, efter att lagen stått för en trevande start. Örebro gick på för en kvittering, men istället bjöd laget på ett nytt baklängesmål. Jonathan Granström fick pucken till skänks och skickade in 4-2 i krysset med 11.25 spelat.

Mot slutskedet växlade sedan Örebro upp och Martin Johansson väckte visst hopp med 23 sekunder kvar. Det hoppet släckte dock Forsberg, som direkt efter tekning skickade in slutresultatet 5-3 för Luleå. Vinsten var lagets femte i rad och för Jonathan Granström var det första målet på 15 matcher.

– Det var riktigt skönt. I början rullade allting på och sen har det varit lite torka. Så då var det skönt att få in den, sade Luleåspelaren till C More.

Guter förlängde Karlskronas hemmasvit

Karlskronas fina hemmatrend lever vidare. Mot Brynäs vann laget för tredje gången i rad på hemmais, efter att Mattias Guter avgjort till 3-2 på straff.

Det dröjde bara tre minuter, sedan hade Brynäs tagit ledningen i bortamötet med Karlskrona. Målskytt var Petr Vrana, som i spel fem mot fyra helt omarkerad kunde skicka in sitt första mål för säsongen. Ledningspucken följdes sedan upp av fortsatt fint Brynässpel och gästerna styrde över matchupptakten.

Karlskrona skulle allteftersom hitta in alltmer, men utan att skapa några direkta farligheter. Med 17 minuter spelat öppnades sedan läget. Brynäs missade i egen zon, Alexander Bergström fick chansen framför mål och kvitterade till 1-1. Ställningen stod sig och lagen tog periodvila med blygsamma 3-4 i skott på mål.

– Vi kommer ut ganska svagt. Deras press måste vi reda ut bättre än vad vi gör just nu. Men jag tycker att vi höjer oss mot slutet, analyserade kvitteringsskytten Bergström för C More.

I andra skulle det sedan inte ta lång tid innan forwarden på nytt slog till. Med klockan på 3.32 slet sig Bergström fri, skickade in 2-1 och firade sitt andra mål för kvällen. Målet var även rättvist sett till matchbilden, där Karlskrona öppnade den andra perioden urstarkt.

Brynäs fjärde raka förlust

Hemmalaget höll fast vid taktpinnen länge och väl, men plötsligt blixtrade så Brynäs till. Ett längre anfall slutade i att Lucas Carlsson fick pucken i slottet och vips var 2-2 ett faktum. Efter kvitteringen var det sedan Brynäs tur att ta över spelet och man skapade även många chanser. Men närmast ett mål var Karlskrona och Jimmy Andersson, vars friläge stoppades av Starkbaum.

I tredje var det sedan Brynäs som klev ut starkast och med halva perioden spelad hade laget 5-0 i skott. Men Karlskrona hotade i sina omställningar, främst via Joachim Rohdins två avslut som båda gick tätt utanför mål. Just i en kontring revs sedan Mattias Guter ner och han tog själv hand om straffen.

Med ett skott som letade sig in mellan benen på Starkbaum sköt Guter 3-2 till Karlskrona. Det skulle även visa sig bli slutresultatet. Trots en stark slutforcering föll Brynäs för den fjärde matchen i följd, samtidigt som Karlskrona tog sin tredje raka hemmaseger.

– Det är så klart jätteskönt. Speciellt med tanke på att vi har spelat ganska bra på slutet och i och med att vi torskade mot Brynäs hemma senast. Riktigt skönt, summerade matchvinnaren Guter för C More.