Dags för final i Champions Hockey League

Publicerad: 2016-02-09 08:30

Det är revansch som gäller för Frölunda ikväll när CHL ska avgöras. I finalen väntar finländska Kärpät på bortais och för fjolårstvåan handlar det bara om en sak - seger.

Frölunda har imponerat under säsongen såväl som i SHL som i CHL. Närmast i närminnet i SHL är det dock lite dystrare då Frölunda nu kommer till spel med tre raka förluster i bagaget.

Dock har man med sig goda minnen från semifinalspelet i CHL där Davos slogs tillbaka i ett dubbelmöte som Frölunda vann på ett imponerande sätt. Det spelar dock mindre roll nu då allt ska avgöras i en finalmatch inför en utsåld arena i Uleåborg.

- Vi vet att vi möter ett riktigt bra lag. Det är en femtio/femtio-match för oss, säger tränaren Roger Rönnberg till klubbens hemsida efter att Frölunda kommit på plats i Uleåborg, med sitt laddade Frölunda.

- Vi är fokuserade och har chansen igen och den skall vi försöka ta. Och nyckeln är att vi skall spela vårt spel, förklarar lagkapten Joel Lundqvist.

Förra året så möttes Frölunda och Kärpät i semifinal med Frölunda som segrare, och om Frölunda är revanschsugna för finalförlusten så har Kärpät samma revanschlusta för semifinalsortin ifjol.

- Det handlar om revansch för oss. Alla här i Uleåborg kommer ihåg förlusten mot Frölunda, säger Kärpät-tränaren Lauri Marjamäki som tycker så här om motståndet:

- Det är ett ungt och talangfullt lag och jag är imponerad av det sätt dom jobbar på.

Kärpät i bra form

Frölundas finalmotstånd Kärpät är i bra form och har på sina tre senaste matcher i ligan tagit två segrar. Laget ligger på tredje plats i tabellen och har fortfarande häng på att ta hem ligasegern i Finland.

Dessutom har man fått in ett meriterat nyförvärv i laget i den forne NHL-backen Joni Pitkanen. Det är dock oklart om backen kommer att komma till spel mot Frölunda.

Frölunda har fortsatt Lukas Bengtsson på skadelistan, annars har man full trupp. Nyförvärvet Joey Crabb från Växjö är spelklar men är inte registrerad för spel i CHL.

Allt avgörs ikväll

I CHL så är det endast en final så ikväll ska det avgöras. Matchen spelas i Uleåborg eftersom Kärpät har plockat mer poäng än Frölunda på vägen fram till final. 

Vid oavgjort efter full tid väntar 20 minuters förlängning och om inget avgörande faller där så väntar straffar.

 
KÄRPÄT-FRÖLUNDA
Tisdag 9 februari 17:30
Frölunda

Grundad 1943
Seriesegrar 2 st (2003, 2005)
SM-guld 3 st (1965, 2003, 2005)
SM-finaler 5 st (1980, 1996, 2003, 2005, 2006)
Heliga nummer
# 13 Lars-Erik Lundvall
# 14 Ronald Pettersson
# 19 Jörgen Pettersson
# 29 Stefan Larsson