Dags att rösta fram tre nya kandidater till årets räddning

Publicerad: 2016-02-12 09:15

Det har blivit dags att rösta fram nya kandidater till årets räddning. Det finns sex alternativ att rösta på denna gång och de tre som får flest röster av dessa blir de nästkommande kandidaterna till årets räddning.

Under veckorna som gått har ni besökare på SHL.se kunnat rösta på "Veckans räddning". De räddningar som har segrat i veckoomröstningarna har kvalificerat sig till den här omröstningen. Av de sex veckovinnare ni har röstat fram ska nu tre röstas fram som de nästkommande kandidaterna till årets räddning. Räkneverken är nollställda och du har fram till söndagen 21 februari 20:00 på dig att rösta.

Jonas Gunnarsson - Malmö Redhawks

Bernhard Starkbaum - Brynäs IF

Fredrik Pettersson Wentzel - HV71

Fredrik Pettersson Wentzel - HV71

Johan Holmqvist - Karlskrona HK

Johan Holmqvist - Karlskrona HK

Rösta gör du i modulen till höger här i artikeln. Vinnaren i omröstningen redovisas samtidigt som nästa veckas nya omröstning kommer ut. Exakt hur proceduren för "Veckans mål" och "Veckans räddning" går till ser du också här till höger.

 
Kandidater till Årets räddning

 

Veckans mål och räddning

SHL:se plockar ut fem kandidater varje vecka i kategorin "Veckans mål" och "Veckans räddning". En omröstning sker under veckans gång och en veckovinnare koras.

Vid varje landslagsuppehåll sammanställs alla veckovinnare och en omröstning mellan dessa sker. Vinnarna (olika antal, beroende på antal veckovinnare vid varje enskilt uppehåll) i dessa omröstningar blir klara som kandidater till "Årets mål" och "Årets räddning".

Totalt kommer tio kandidater att koras i varje kategori, och mellan dessa tio kommer sedan kampen att stå om att få titeln "Årets mål" och "Årets räddning". Detta sker efter säsongens slut i SHL Awards.  

Redan klara kandidater

Dessa spelare är klara som kandidater till "Årets mål". Den omröstningen kommer ske i samband med SM-slutspelet och finalen sker i SHL Awards efter säsongens slut.

Vecka: Namn: Klubb:
39 Magnus Nygren FBK
40 Anton Rödin BIF
41 Martin Johansson ÖHK
44 Joel Lundqvist FHC
47 Adam Pettersson SKE
51 Andreas Thuresson MIF