SHL Awards: Finalister till Årets målvakt

Publicerad: 2016-03-16 20:44

SHL 2015/2016 har bjudit på prestationer i absolut världsklass på många håll i vinter. De allra främsta profilerna och spelarna prisas i SHL Awards i C More den 4 maj. Men redan nu har juryn sagt sitt och finalisterna är klara i kategorin Årets målvakt.

Lars Johansson - Frölunda

28-årige Johansson har den här säsongen tacklat den hårda konkurrenssituationen om målvaktsposten i Frölunda på ett imponerande sätt. Han har radat upp segrar och blivit en viktig sista utpost. Johansson har hållit nollan sju gånger och har den bästa räddningsprocenten i SHL 2015/2016.

Motivering från jurymedlem:

"Redan i fjolårets slutspel visade Johansson vad som var på gång och den hårdare konkurrensen på målvaktssidan i Frölunda har uppenbarligen lyft honom ytterligare. Han har blivit den viktiga sista utposten som Frölunda så väl behöver".

Joel Lassinantti - Luleå

Trots skadeproblem under säsongen var det tack vare Lassinanttis spel i mål som Luleå klättrade i tabellen. När det blåste som mest var det Lassinantti som tog laget på sina axlar. Han är finalist i SHL Awards för andra året i rad. 

Motivering från jurymedlem:

"Stod pall under lagets tuffa period i början av säsongen och lyckades utvecklas även under de omständigheterna. Oerhört hårt arbetande och står för avgörande insatser."

Markus Svensson - Skellefteå

Markus Svensson har fortsatt att imponera även i SHL 2015/2016. Han har under säsongen radat upp spektakulära räddningar, hållit sju nollor och varit en starkt bidragande orsak till att Skellefteå vann sin fjärde raka serieseger. Även han är finalist i SHL Awards för andra året i rad.

Motivering från jurymedlem:

"En modern och tät målvakt som samtidigt kan göra ypperliga räddningar i ytterlägen. Håller en hög och jämn nivå med en maxkapacitet som ingen annan i serien är i närheten av. Snabbhet, smidighet och en stor mental styrka är grunderna till framgången."

 
lars johansson
Profilbild

Lars Johansson

Procent

92,74

Matcher

36
joel lassinantti
Profilbild

Joel Lassinantti

Procent

92,12

Matcher

33
markus svensson
Profilbild

Markus Svensson

Procent

92,20

Matcher

37
Så arbetar juryn i SHL Awards

Vinnarna i SHL Awards utses av en jury bestående av SHL:s 14 huvudtränare och lagkaptener samt av 28 noga utvalda ishockeyprofiler och journalister representerade från såväl riks- som lokalmedia.

Varje jurymedlem tar ut sina fem favoriter i varje kategori och rankar sedan dessa från den bästa och nedåt. Den bästa får 10 poäng, sedan 7, 5, 3 och till sist 1 poäng. Därefter summeras rösterna och den spelare eller tränare som fått flest poäng vinner. Tränare och lagkaptener får inte rösta på personer från sitt egna lag.

Jurysammansättningen i SHL Awards 2016.