• Huvudsponsorer

Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)

Resultat: Publiken njöt efter hemmanollor

19 januari 2012 21:25

Tre matcher på torsdagkvällen bjöd på totalt tre målvaktsnollor för hemmalagen Timrå (Joakim Lundström), AIK (Viktor Fasth) och Linköping (Fredrik Norrena). Det innebar naturligtvis att hemmalagen segrade i den andra halvan av omgång 39.


Jämnt och målsnålt i norr

Första perioden i Robin Lindqvists återkomst i Timrå slutade mållös, efter ett visst spelmässigt övertag för gästerna Luleå.

- Det känns jättekul att vara tillbaka, vi får se till att ta tre poäng så blir det ännu roligare. Vi slarvar lite för mycket i egen zon, måste skapa mer och få in fler puckar på mål, tykcte Timrås Robin Lindqvist i CANAL+.

Även den andra och tredje perioden slutade 0-0 och avgörandet lät därmed vänta på sig, till förlängningen. Väl där var det ett distansskott från Mat Robinson och en målvaktstavla av annars duktige David Rautio som blev avgörande. Två poäng till Timrå, en till Luleå.

Slarv och måltjuvar i fokus

På Hovet var utdelningen snudd på maximal för AIK, vars måltjuvar Robert Rosén och Richard Gynge såg till att ställningen på tavlan var 2-0 efter första akten.

- Näst intill exemplariskt, en riktigt bra period och det är skönt att få lite utdelning, tyckte Richard Gynge i CANAL+ och kommenterade sin insats med åtta mål efter julledigheten.

- Det var jäkla bra julmat, tror jag!

Mittperioden var spelmässigt jämn i stort, men Färjestad fick upp farten mer och mer. 2-0 stod sig dock in i period 3, tack vare Viktor Fasth i AIK-målet. Väl där var det åter igen ett rejält FBK-slarv som gav AIK mål, föga förvånande satte Richard Gynge friläget och gav AIK tre friska poäng.

- Vi bjuder på två mål i dag och sedan är vi alldeles för dåliga för att göra mål. Tyvärr, vi är inte riktigt där i dag och det är något vi måste jobba på hela tiden. Det finns inga genvägar, analyserade nye FBK-huvudtränaren Leif Carlsson i CANAL+.

Femmålsseger igen för Linköping

I Linköping var det numerära överlägen som resulterade i de bästa chanserna i den första perioden, men målvakterna Fredrik Norrena och Gustaf Wesslau stod emot. I mittenakten tog Linköping över spelet efter hand och fick till slut också den så viktiga utdelningen i form av mål.

Robin Figren prickade in 1-0 efter att ha rundat kassen i kontring, Andreas Jämtin satte dit 2-0 i en annan kontring.

– Vi har spelat mer resolut senaste omgångarna och får med oss lite studsar som vi inte fick förut. Vi måste fortsätta hålla högt tempo och gå för att spela offensivt, sa Andreas Jämtin i CANAL+.

– Lite självförtroende kan hjälpa så mycket, det är det jag tror håller på att hända här.

I den tredje perioden gick Linköping ifrån till slutsiffrorna 5-0 och tog därmed andra raka femmålssegern på hemmaplan.

– Det finns potentiella målskyttar i det här laget. Nu har de fått göra lite mål också och då höjs självförtroendet, reflekterade tränaren Harald Lückner i CANAL+.