• Huvudsponsorer

Resultat: Berglund ledde FBK till första trepoängaren

15 oktober 2011 18:26

Lördagseftermiddagen bjöd på fyra matcher, där vi bland annat fick se Färjestads Christian Berglund avgöra matchen mot Frölunda och leda FBK till en 2-1-seger och därmed också till säsongens första trepoängare för karlstadlaget. I övrigt kan vi notera vinster för HV71, MODO och Linköping.


Frölundas Fredrik Pettersson inledde målskyttet i Löfbergs Lila Arena, men hemmalaget Färjestad kom tillbaka och Anton Grundel kvitterade i powerplay efter ett bra förarbete av Magnus Nygren och Mikael Johansson.

Sedan klev nämnde Berglund in i handlingen och stod för en delikatess när han utnyttjade ett friläge på absolut bästa sätt. FBK-spelaren kom direkt från utvisningsbåset och lurade Frölundas målvakt Frederik Andersen med en riktig "Foppa-dragning". 2-1 stod sig sedan också matchen ut och därmed alltså säsongens första trepoängare för Färjestad.

– Det var en "Karlskoga-böj", sa matchvinnaren Berglund om sitt vackra avslut till CANAL+. En lättad tränare i form av Niklas Czarnecki fyllde på:

– Vi är otroligt glada efter den här trepoängaren.

Hannula dominerade i Fjällräven Center

I Örnsköldsvik handlade det mesta om MODO:s tryout-spelare Mika Hannula. För efter att Luleås Joonas Vihko gjort 0-1 tog Hannula över showen och spelade först fram Ole-Kristian Tollefsen vars skott styrdes in av Kristian Forsberg till 1-1. Därefter nätade Hannula två gånger om fram till slutresultatet 3-1. Men trots kvällens insats verkar det vara färdigspelat i MODO.

– Jag har signat för 12 matcher och det ser inte ut att bli några fler, sa MODO:s tvåmålsskytt och matchvinnare Hannula till CANAL+.

Johansson och Arlbrandt hjältar för Linköping

En annan tvåmålsskytt som också blev matchvinnare den här kvällen var Linköpings Pär Arlbrandt. LHC:s sniper både inledde och avslutade målskyttet i Läkerol Arena när östgötalaget besegrade Brynäs med 3-2.

Även lagkaptenen Magnus Johansson var väldigt framstående för LHC, då backen var inblandad i samtliga linköpingsmål. Bortalagets sista och avgörande mål kom för övrigt i spel fem mot tre. Något som Brynäs tränare Tommy Jonsson hade synpunkter på efter matchen.

– Vi är värda minst en poäng och jag är kritisk till domarinsatsen, sa BIF-coachen till CANAL+ om att hans lag drabbades av dubbla utvisningar i slutskedet av matchen.

Oscar Sundh avgjorde i Kinnarps Arena

I Jönköping tog HV71 säsongens andra raka seger mot AIK när man vann med 3-1. Målskyttar i nämnd ordning för smålandslaget var Per Ledin, Johan Davidsson och Oscar Sundh.

– Skönt med en seger och skönt att näta. All cred till Adam Almquist som ger mig en grym passning, sa HV:s 3-1-skytt Sundh till CANAL+ efter segern.

Stockholmslaget vann skotten med 24-20, men Josh MacNevin blev den ende AIK-spelaren som lyckades näta och därmed inga poäng för "Gnaget" den här kvällen.