• Huvudsponsorer

Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)

Resultat: Berglund ledde FBK till första trepoängaren

15 oktober 2011 18:26

Lördagseftermiddagen bjöd på fyra matcher, där vi bland annat fick se Färjestads Christian Berglund avgöra matchen mot Frölunda och leda FBK till en 2-1-seger och därmed också till säsongens första trepoängare för karlstadlaget. I övrigt kan vi notera vinster för HV71, MODO och Linköping.


Frölundas Fredrik Pettersson inledde målskyttet i Löfbergs Lila Arena, men hemmalaget Färjestad kom tillbaka och Anton Grundel kvitterade i powerplay efter ett bra förarbete av Magnus Nygren och Mikael Johansson.

Sedan klev nämnde Berglund in i handlingen och stod för en delikatess när han utnyttjade ett friläge på absolut bästa sätt. FBK-spelaren kom direkt från utvisningsbåset och lurade Frölundas målvakt Frederik Andersen med en riktig "Foppa-dragning". 2-1 stod sig sedan också matchen ut och därmed alltså säsongens första trepoängare för Färjestad.

– Det var en "Karlskoga-böj", sa matchvinnaren Berglund om sitt vackra avslut till CANAL+. En lättad tränare i form av Niklas Czarnecki fyllde på:

– Vi är otroligt glada efter den här trepoängaren.

Hannula dominerade i Fjällräven Center

I Örnsköldsvik handlade det mesta om MODO:s tryout-spelare Mika Hannula. För efter att Luleås Joonas Vihko gjort 0-1 tog Hannula över showen och spelade först fram Ole-Kristian Tollefsen vars skott styrdes in av Kristian Forsberg till 1-1. Därefter nätade Hannula två gånger om fram till slutresultatet 3-1. Men trots kvällens insats verkar det vara färdigspelat i MODO.

– Jag har signat för 12 matcher och det ser inte ut att bli några fler, sa MODO:s tvåmålsskytt och matchvinnare Hannula till CANAL+.

Johansson och Arlbrandt hjältar för Linköping

En annan tvåmålsskytt som också blev matchvinnare den här kvällen var Linköpings Pär Arlbrandt. LHC:s sniper både inledde och avslutade målskyttet i Läkerol Arena när östgötalaget besegrade Brynäs med 3-2.

Även lagkaptenen Magnus Johansson var väldigt framstående för LHC, då backen var inblandad i samtliga linköpingsmål. Bortalagets sista och avgörande mål kom för övrigt i spel fem mot tre. Något som Brynäs tränare Tommy Jonsson hade synpunkter på efter matchen.

– Vi är värda minst en poäng och jag är kritisk till domarinsatsen, sa BIF-coachen till CANAL+ om att hans lag drabbades av dubbla utvisningar i slutskedet av matchen.

Oscar Sundh avgjorde i Kinnarps Arena

I Jönköping tog HV71 säsongens andra raka seger mot AIK när man vann med 3-1. Målskyttar i nämnd ordning för smålandslaget var Per Ledin, Johan Davidsson och Oscar Sundh.

– Skönt med en seger och skönt att näta. All cred till Adam Almquist som ger mig en grym passning, sa HV:s 3-1-skytt Sundh till CANAL+ efter segern.

Stockholmslaget vann skotten med 24-20, men Josh MacNevin blev den ende AIK-spelaren som lyckades näta och därmed inga poäng för "Gnaget" den här kvällen.