• Huvudsponsorer

Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)
Idag  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)
Fre 27 Okt  (2 matcher)

Vägen till final för HV71

15 april 2017 12:10

Det var sju år sedan sist men nu är HV71 åter i SM-final. Efter imponerande insatser i både kvartsfinal och semifinal står nu Jönköpings stolthet inför säsongens viktigaste matcher. Det här är vägen fram mot finalen för HV71.


Kvartsfinal: HV71-Färjestad 4-0 i matcher

Det blev ett gigantmöte direkt i kvartsfinal. Två historiskt starka lag som många gånger gjort upp i slutskedet av säsongerna. HV71 hade tagit sig till kvartsfinal efter en imponerande säsong där man slutat på andra plats i tabellen. Motståndet Färjestad hade krånglat sig vidare via åttondelsfinal. Ändå var det många som trodde på en jämn och tuff serie.

Men HV71 ville annat. Det blev en imponerande insats laget bjöd på som slutade med fyra raka segrar. HV71 var det klart bättre och starkare laget, även om ett flertal matcher var jämna och det också krävdes förlängning i match tre. Men i slutändan var det inget snack om att HV71 hade gjort sig förtjänta av sin plats i semifinal.

Semifinal: HV71-Malmö 4-1 i matcher

HV71:s fina form höll i sig in i semifinalspelet där Malmö Redhawks väntade. Malmö hade stått för en imponerande kvartsfinal där serieledaren Växjö hade slagits ut. Men på vägen fram hade vissa krafter avverkats och HV71 hade inga problem att ta kommandot i matchserien direkt hemma i Kinnarps Arena.

Malmö studsade tillbaka omgående, men efter det var HV-maskineriet igång igen. Det blev tre raka segrar som säkrade finalplatsen efter 4-1 i matcher. I många av matcherna var det HV71:s höga tempo, och hårda jobb som låg till grund för segrarna.

HV71 har alltså på ett imponerande sätt tagit sig till final för första gången på sju år. Då, 2010 slutade det med SM-guld. Återstår att se hur det blir denna gång, men med endast en slutspelsförlust på vägen fram, så har HV71 helt klart formen och skickligheten för att nå hela vägen, även denna gång.