• Huvudsponsorer

Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Idag  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)
Fre 27 Okt  (2 matcher)

Pontus Åberg ansluter till Färjestad

20 mars 2013 15:15

Färjestad har skrivit ett kontrakt på två år med forwarden Pontus Åberg. 19-åriga Åberg kommer närmast från spel i HockeyAllsvenskan med Djurgården. - Han har allt som krävs för att bli en stjärnspelare, säger Anders Sten, scout för Färjestad i ett pressmeddelande.


Åberg kommer närmast från Djurgården där han den senaste säsongen spelat med klubben i Allsvenskan och där han svarade för 40 poäng (12+28) på 52 matcher. Han gjorde ytterligare 4 poäng (3+1) på sex matcher i kvalspelet till Kvalserien.

Färjestad har under en längre tid följt Åbergs utveckling.
- Han är en mycket talangfull spelare som kan göra det oväntade och bryta mönster och det har vi sökt, säger Anders Steen.

Pontus Åberg har länge varit med i diskussionerna inför de två senaste JVM-turneringarna men har i sista stund ställts utanför truppen. Åberg beskrivs som en spelare med bra skridskoåkning, bra spelsinne och ett mycket bra skott. Han är rightskytt, rör sig bra på isen och bryter mönster. Han har i Djurgården från och till haft rollen som pointspelare i powerplay.

– Han är bra en-mot-en, han är kvick och snabb och spelare med de egenskaperna och i rätt ålder är svåra att finna, säger Steen till Färjestads hemsida.

Läs mer om nyheten påFärjestads hemsida.