• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan

Ludvig Rensfeldt gjorde säsongens nionde hattrick

18 januari 2016 11:35

När Rögle på lördagen besegrade Frölunda med 6-3 svarade forwarden Ludvig Rensfeldt för tre mål. Han blev därmed den nionde spelaren som lyckades med bedriften att göra hattrick i SHL 2015/2016.


Ludvig Rensfeldt spelade en stor roll i Rögles meriterande hemmaseger mot Frölunda i lördags. Med sina tre mål visade han sig vara glödhet när chanserna dök upp.

Tre gånger om ställdes han ansikte mot ansikte med motståndarmålvakten Lars Johansson och avslutade kliniskt och finurligt.

– Det handlar om självförtroende. Det är inte så att jag är en bättre hockeyspelare nu än för en vecka sedan. Jag känner mig säker när jag får chanserna, sa han till C More om sin islossning.

Vid de två första målen ställdes han helt ensam med Johansson och båda gångerna lirkade han in pucken efter ett par snabba dragningar. Det tredje var ett snabbt, hårt och välplacerat handledsskott efter att han vunnit puck precis utanför avbytarbåsen.

– Jag fick lite is att gå på och lyckades ta med pucken in mot mitten. Sen såg jag luckan på bortre och det var skönt att den satt.

Målen var hans nionde, tionde och elfte för säsongen och han tog med dessa ett rejält skutt upp i skytteligan till en delad 23:e plats.