• Huvudsponsorer

Häng med i domarnas uppladdning inför SHL

20 augusti 2015 09:30

Säsongen 2015/2016 närmar sig med stormsteg och uppladdningen pågår för fullt runt om i hockeysverige. Det gäller även SHL:s domare som inför säsongen hade ett fyra dagar intensivt möte med fokus på tester, träning, teambuilding och föreläsningar.


Hela SHL:s domarkår med huvuddomare och linjemän var på plats under den fyra dagar långa samlingen, knappa månaden innan seriestart av SHL. Under dagarna i Gävle var fokus på att få ihop gruppen, men också en kontroll av att domarna ligger inom de ramar som krävs för att få döma på den högsta nivån.

Under ledning av domarchef Peter Andersson och supervisor Christer Lärking testades domarna varvat med träning, teori och föreläsningar. Bland annat genomgick domarna fystest, skridskotest och regelprov. En hel dag ägnades åt regeldiskussioner och föreläsningar om kost och vila. Allt för att domarna ska kunna hitta sin maximala kapacitet.

(SHL:s linjedomare springer coopertestet, Foto: Erik Bard, SES)

– Fokus ligger på att få ihop gruppen som ett team, sa domarchef Peter Andersson när han hälsade alla domare välkomna till mötet.

Redaktionen för SHL.se hängde med under två av dagarna för att få en inblick i hur domarna förbereder sig inför säsongen och för att se om domarna har det som krävs för att döma i SHL 2015/2016.