• Huvudsponsorer

Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)

Besöksrekord för Elitserien även på nätet!

23 mars 2012 12:35

Vi har tidigare i flera olika omgångar kunnat redovisa publikmässiga framgångar under Elitserien 2011/2012. Nu har vi också förmånen att följa upp de positiva siffrorna med ett nytt besöksrekord på nätet, i och med att Elitseriens 14 olika hemsidor lockade över 416 000 unika besökare under vecka 11!


Elitseriens närvaro på nätet har ökat stadigt under de senaste åren och satsningen på både den officiella hemsidan Hockeyligan.se och ute i de olika klubbarna har gett fortsatt framgång även säsongen 2011/2012.

Nyheten Elitserien Play har givetvis bidragit till framgången, men förklaringen till ökningen är betydligt bredare än så. Det hårda arbetet runt om i landet har nu lett till att Elitserien för andra året i rad under en enskild vecka passerat en drömgräns på 400 000 unika besökare. För bara några år sedan var milstolpen det siktades mot hälften så stor.

Förutom de enskilda klubbarnas engagerade hemsidesredaktioner har Elitserien valt att satsa på en central hemsida i Hockeyligan.se, där fokus ligger på ligan som helhet samtidigt som klubbar och enskilda individer lyfts fram. Hockeyligan.se nådde under den aktuella rekordveckan över 168 000 unika besökare.

– Det är otroligt roliga siffror att kunna ta del av, säger Svenska Hockeyligans VD Jörgen Lindgren.

– Efter besöksrekorden i arenorna är detta ytterligare ett kvitto på att Elitserien är het och efterfrågas. Vi har arbetat hårt både i arenorna och på nätet med att Elitserien alltid ska vara tillgänglig, därför är det härligt att se att arbetet ger resultat.

Besökarundersökning inför framtiden

Elitserien genomförde under januari månad en stor besökarundersökning, som gav ett otroligt gensvar på alla 14 hemsidor under Elitseriens paraply. Mängder av svar och synpunkter kom in till de olika redaktionerna.

– Det är härligt att se det stora engagemang som finns hos våra besökare på nätet. Vi har fått väldigt bra betyg generellt, samtidigt som vi har fått med oss massor av idéer och förbättringsbara punkter inför framtiden, säger Hockeyligan.se:s chefredaktör Tobias Josefsson.

Samtliga klubbar har fått ta del av sin respektive rapport och en totalrapport för att kunna jämföra inom Elitserien, därtill de fritextsvar som har lämnats av besökarna.

Vi vill härmed sända ut ett stort tack från Elitserien till alla våra besökare i arenorna och på nätet! Utan er hade vi aldrig varit där vi är i dag - och tillsammans ska vi bli ännu bättre.