• Huvudsponsorer

Vägen till final för Brynäs

15 april 2017 12:25

Efter att ha besegrat Linköping i kvartsfinal och Frölunda i semifinal är Brynäs nu framme i SM-final igen för första gången på fem år. Senast slutade det med guld. Frågan är hur långt resan räcker denna gång?


Kvartsfinal: Linköping-Brynäs 2-4 i matcher

Brynäs rivstartade kvartsfinalserien mot Linköping med att vinna med klara 6-0 på bortaplan. Det satte tonen för detta offensiva slutspelslag. Något Linköping kom att ha problem med under stora delar av kvartsfinalserien. Brynäs hade hela tiden kommandot i matchserien och efter en lång förlängning i den fjärde matchen hade Brynäs gått ifrån till 3-1 i matcher.

Linköping reducerade matchserien till 3-2 innan det var dags för Brynäs att stänga butiken hemma i Gavlerinken Arena. Och man gjorde det med stil och på samma sätt som man öppnade kvartsfinalen. Storseger med 6-0, och Brynäs var i semifinal, mycket tack vare en stekhet förstakedja med Oskar Lindholm, Jesper Jensen och Kevin Calrk.

Semifinal: Frölunda-Brynäs 3-4 i matcher

Brynäs rivstartade även semifinalspelet på samma sätt. Efter två spelade peridoer i den första matchen ledde man med 4-0 mot Frölunda. En ledning som höll på att försvinna men Brynäs segrade och hade en stark start direkt i matchserien. Men Frölunda bet tillbaka, vände på matchserien innan lagen följde varandra hela vägen till 3-3 i matcher.

En sjunde och helt avgörande match krävdes för att skilja på lagen och den ägde rum i Scandinavium. Där drog Brynäs det längsta strået efter seger med 3-1. Semifinalseriens stora hjältar för Brynäs blev Kevin Clark som stod för inte mindre än två hattricks, Oskar Lindblom som gjorde åtta poäng, varav tre i match sju, samt unge burväktaren Felix Sandström.