• Huvudsponsorer

Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Idag  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)
Fre 27 Okt  (2 matcher)

Hedman: "Vi känns starkare på alla positioner"

4 oktober 2011 14:30

På tisdagskvällen väntar säsongens första länsderby när MODO åker söderut till E.ON Arena. Gästernas bjässe Anton Hedman förnekar inte att det är något speciellt med matcherna mot Timrå. "Det spelas en hockey som passar mig kan man säga", säger han till Hockeyligan.se.


Hedman, som anslöt till MODO från Växjö inför förra säsongen, förväntar sig full fart från start när pucken släpps klockan 19:00 i kväll.

– Jag tror att det kommer vara högt tempo, speciellt i början. Mycket känslor. Jag tycker att vi är ett bättre lag och jag tror att vi vinner.

Utveckla.
- Jag tycker att vi är starkare på alla positioner. Vi har ett bra lag som har spelat riktigt bra stundtals och får vi ihop det i 60 minuter, som jag tyckte vi fick mot Färjestad senast, så tror jag vi tar tre poäng, så pass bra är vi. Sen är Timrå också bra, men vi känns lite starkare.

25-åringen bildar kedja med Kristian Forsberg och John Westin, en enhet som är känd för sin intensitet och hårda jobb. Hedman beskriver hur linan har fått en "avlastningsroll" och hur man "med stolthet" försöker ta den uppgiften på största allvar och göra den så bra som möjligt. Att derbyt kittlar lite extra kan den fysiskt starke Hedman inte förneka:

– Det är klart att det är speciellt med ett derby. Det spelar ingen roll var det är, om det är i Norrland eller Småland eller var det än är, det blir alltid lite roligare.

Passar derbyn dig extra bra med tanke på din spelstil?
- Ja, absolut. Jag försöker spara energi till alla matcher men att spela derby kanske gör mitt jobb lite lättare. Det spelas en hockey som passar mig kan man säga.

Hur bra koll har du på Timrå?
- De har vissa spelare som gått bra som man får se upp med, men jag tror att vi ska fokusera på vad vi gör och hur vi ska spela i stället för att titta på Timrå. Men det ska bli kul att spela ett derby i alla fall.

Vad blir nyckeln för er?
- Det blir att hålla en hög nivå hela matchen, att inte få några dippar.