• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan

Dags för semifinaler i Champions Hockey League

12 januari 2016 10:30

Idag startar semifinalerna i CHL. Frölunda är det enda kvarvarande svenska laget i turneringen när nu ett dubbelmöte mot Davos ska avgöra om Frölunda ska avancera mot final i CHL i år igen.


CHL närmar sig ett avgörande och idag startar semifinalerna. Precis som tidigare så spelar lagen i ett dubbelmöte där det totala resultat sedan avgör vilket lag som går vidare.

Från SHL så finns ett kvarvarande lag och det är Frölunda som ifjol kom tvåa i turneringen och nu går för revansch och seger. Då måste man dock först ta sig förbi Davos i semifinalen där man ikväll startar med första matchen på bortaplan.

– Det blir säkert en intressant och spännande semifinal och vi känner oss redo, säger Oskar Fantenberg till klubbens hemsida efter att laget tränat utomhus i minusgrader, på plats i Davos.

– Riktigt kul, en speciell upplevelse, säger Fantenberg.

Det regerande schweiziska mästarlaget är ett offensivt lagbygge med mycket energi och i laget finns de svenska spelarna Marcus Paulsson och Dick Axelsson.

I den andra semifinalen möts Lukko Rauma och Kärpät från Finland.

Matcherna spelas i två möten. Ett på hemmaplan och ett på bortaplan för vardera lag. Det sammanslagna resultatet räknas. Bortamål räknas inte som mer värdefullt. Vid oavgjort resultat efter två matcher väntar förlängning och straffar.