• Huvudsponsorer

Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Idag  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)
Fre 27 Okt  (2 matcher)

Resultat: Eriksson fixade AIK-derby i semi!

20 mars 2012 21:27

Slutspelets statistiskt sett allra bästa målvakt, Joacim Eriksson i Skellefteå, fixade tillsammans med sina lagkamrater en plats i semifinalen! MODO besegrades i kvartsfinal 6 med 2-1 och därmed skrevs segersiffrorna till 4-2 i matcher till västerbottningarnas fördel.


MODO -Skellefteå 1-2

Skellefteå till semifinal med 4-2 i matcher.

Det var vinna eller försvinna som gällde för MODO Hockey i kvällens kvartsfinal 6 hemma mot Skellfteå AIK. Öviksgänget fick dock sämsta tänkbara start efter att gästernas Bud Holloway snirklat sig igenom MODO-försvaret, lurat bort målvakten Mikael Tellqvist och med en backhand satt 0-1 innan första minuten var avklarad.

En annan vass målskytt följde upp med 0-2, nämligen Joakim Lindström som med ett direktskott gav MODO-tränaren Ulf Samuelsson anledning att ta timeout redan efter 07:45. Så långt var Skellefteå bättre i allt och ledde välförtjänt, men efter hand vaknade MODO till liv och skapade ett antal chanser mot duktige Joacim Eriksson i Skellefteås mål.

Mittenperioden slutade mållöst, men chanser saknades verkligen inte. Framför allt var det MODO som dominerade spelmässigt och chansmässigt, men skärpan i avsluten var inte tillräcklig för att överlista Eriksson.

– Jag tycker att de är desperata, vi måste fortsätta spela anfallsspel och göra det lite svårare för dem i tredje perioden. Vi måste sätta lite mer press på dem, inte backa hem och slå vakt om ledningen, tyckte matchvinnaren Joakim Lindström i CANAL+ inför den tredje akten.

Måljubel i Skellefteå. Foto: Jonas Forsberg / Pic-Agency Sweden

Fjärde raka semifinalen

Väl där fortsatte MODO att jaga sitt första hemmamål på åtta (!) perioder. Måltorkan i Fjällräven Center ville nästan aldrig ta slut, men till slut gjorde den ändå det. Nicklas Danielsson fick ett läge efter ett misslyckat skott från kedjekamraten Per-Åge Skröder, och satte dit pucken i nät till 1-2.

Närmare kom aldrig MODO, trots att det gjordes ett rejält försök i slutet. För Skellefteå väntar nu några dagars vila innan det är dags för måndagens SM-semifinal 1!

– Jag tycker att jag fick mycket skott, men mycket hjälp också. Det var en rolig match att spela, tyckte duktige Joacim Eriksson i CANAL+ efter matchen.

– Det har varit tufft, riktigt jämnt mellan två bra lag som har krigat i varje match. Det har varit underbart att spela!

Motståndare där blir "namnen" AIK från Stockholm, eftersom det i Elitserien bäst placerade semifinallaget (Skellefteå, tvåa i serien och ettan Luleå är utslagna) möter det sämst placerade (AIK, sjua i serien och åttan MODO är utslagna).

Vi tackar i och med detta MODO för en väl genomförd säsong och önskar Skellefteå lycka till i det fortsatta slutspelet!