• Huvudsponsorer

Resultat: Eriksson fixade AIK-derby i semi!

20 mars 2012 21:27

Slutspelets statistiskt sett allra bästa målvakt, Joacim Eriksson i Skellefteå, fixade tillsammans med sina lagkamrater en plats i semifinalen! MODO besegrades i kvartsfinal 6 med 2-1 och därmed skrevs segersiffrorna till 4-2 i matcher till västerbottningarnas fördel.


MODO -Skellefteå 1-2

Skellefteå till semifinal med 4-2 i matcher.

Det var vinna eller försvinna som gällde för MODO Hockey i kvällens kvartsfinal 6 hemma mot Skellfteå AIK. Öviksgänget fick dock sämsta tänkbara start efter att gästernas Bud Holloway snirklat sig igenom MODO-försvaret, lurat bort målvakten Mikael Tellqvist och med en backhand satt 0-1 innan första minuten var avklarad.

En annan vass målskytt följde upp med 0-2, nämligen Joakim Lindström som med ett direktskott gav MODO-tränaren Ulf Samuelsson anledning att ta timeout redan efter 07:45. Så långt var Skellefteå bättre i allt och ledde välförtjänt, men efter hand vaknade MODO till liv och skapade ett antal chanser mot duktige Joacim Eriksson i Skellefteås mål.

Mittenperioden slutade mållöst, men chanser saknades verkligen inte. Framför allt var det MODO som dominerade spelmässigt och chansmässigt, men skärpan i avsluten var inte tillräcklig för att överlista Eriksson.

– Jag tycker att de är desperata, vi måste fortsätta spela anfallsspel och göra det lite svårare för dem i tredje perioden. Vi måste sätta lite mer press på dem, inte backa hem och slå vakt om ledningen, tyckte matchvinnaren Joakim Lindström i CANAL+ inför den tredje akten.

Måljubel i Skellefteå. Foto: Jonas Forsberg / Pic-Agency Sweden

Fjärde raka semifinalen

Väl där fortsatte MODO att jaga sitt första hemmamål på åtta (!) perioder. Måltorkan i Fjällräven Center ville nästan aldrig ta slut, men till slut gjorde den ändå det. Nicklas Danielsson fick ett läge efter ett misslyckat skott från kedjekamraten Per-Åge Skröder, och satte dit pucken i nät till 1-2.

Närmare kom aldrig MODO, trots att det gjordes ett rejält försök i slutet. För Skellefteå väntar nu några dagars vila innan det är dags för måndagens SM-semifinal 1!

– Jag tycker att jag fick mycket skott, men mycket hjälp också. Det var en rolig match att spela, tyckte duktige Joacim Eriksson i CANAL+ efter matchen.

– Det har varit tufft, riktigt jämnt mellan två bra lag som har krigat i varje match. Det har varit underbart att spela!

Motståndare där blir "namnen" AIK från Stockholm, eftersom det i Elitserien bäst placerade semifinallaget (Skellefteå, tvåa i serien och ettan Luleå är utslagna) möter det sämst placerade (AIK, sjua i serien och åttan MODO är utslagna).

Vi tackar i och med detta MODO för en väl genomförd säsong och önskar Skellefteå lycka till i det fortsatta slutspelet!