• Huvudsponsorer

Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Idag  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)
Fre 27 Okt  (2 matcher)

Matchguider: Matchboll för AIK - Kamp om serven i Skellefteå

17 mars 2012 20:59

AIK går från klarhet till klarhet och inför söndagens match i Coop Arena har laget nu skaffat sig inte mindre än tre matchbollar mot Luleå. MODO har i sin tur utjämnat kvartsfinalserien mot Skellefteå till 2-2 i matcher och på söndag är örnsköldsvikslaget ute efter en ny skalp i Västerbotten, i så fall lagets tredje raka seger mot SAIK.


Luleå - AIK

AIK leder med 3-1 i matcher.

Förra året skickade AIK ut seriesegrarna HV71 i fyra raka kvartsfinalmatcher och nu är "Gnaget" på god väg att skicka ut årets seriesegrare Luleå. För tack vare fredagens 4-1-seger på Hovet reser Roger Melin och hans trupper nu alltså till Norrbotten med tre matchbollar i bagaget.

– Det går inte att beskriva känslan, man vet inte vart man ska ta vägen för man blir så glad, säger AIK:s Johannes Salmonsson till klubbens hemsida om sitt mål i fredagens vinst på Hovet och tillägger:

- Efter att jag kommit tillbaka ifrån skadorna har det gått bättre och bättre för varje match och jag börjar hitta formen igen.

Ni är en match från en semifinalplats, hur går tankarna just nu?
– Det är ingen som tror att det här är klart ännu. Det kommer bli tufft att försöka vinna borta mot Luleå på söndag. Det blir en jäkla utmaning.

Rönnqvist: "Vi ska göra en kanonmatch"

Luleås tränare Jonas Rönnqvist är tydlig med vad som gäller inför drabbning nummer fem.

– Senast mötte vi ett för dagen mycket bättre lag och vi måste höja oss rejält om vi ska kunna vinna på söndag. Vi måste visa mer desperation, ha bättre närkampsspel och vara mer på bettet, säger han till Luleå Hockey-TV och fortsätter:

- AIK har matchboll, men sen ska de också slå in matchbollen. Nu har vi hemmaplan och vi ska göra en kanonmatch. Sen får vi se hur långt det räcker. Publiken har hjälpt oss mycket under säsongen och jag hoppas att de även gör det nu på söndag, för vi behöver deras stöd.

Skellefteå - MODO

2-2 i matcher.

Två suveräna målvakter i MODO:s Mikael Tellqvist och Skellefteås Joacim Eriksson verkade i fredags vara sugna på att spela hela natten, men till slut lyckades MODO:s sniper Nicklas Danielsson frälsa hemmapubliken i Fjällräven Center med sitt suddenmål.

– Vi vill hitta tillbaka till det spel vi hade i de två första matcherna i kvartsfinalserien, säger Skellefteås assisterande tränare Stefan Klockare till klubbens hemsida.

SAIK-coachen Bert Robertsson ger sin analys på fortsättningen av matchserien.

– För vår del gäller det att jobba med detaljerna. Det låter tråkigt, men det är så man vinner tighta matcher.

Tränarkollegan Klockare var väldigt nöjd med SAIK:s sätt att agera i den första hemmamatchen, men inte fullt lika belåten med senaste hemmamatchen som MODO vann.

– Första matchen hemma var bättre än den andra, men man ska inte glömma att det är två lag på isen och motståndarna påverkar så klart vårt spel, säger Klockare och tillägger:

– Jag vill se att vi tar tag i taktpinnen och styr händelserna på isen. Det är vår hemmaplan och vi ska visa att vi är sugna på att spela bra hockey och göra allt för att vinna.

Samuelsson: "Säsongens viktigaste match"

Inför söndagens match passar MODO:s tränare Ulf Samuelsson bland annat på att hylla sin målvakt Mikael Tellqvist.

– Vi är ett lag som aldrig viker ner oss. Det har vi visat massor av gånger under säsongen och det kommer vi att visa framöver också. Det var en skön seger i fredags och samtliga var med och bidrog. Men visst måste man nämna "Tellan" som gjorde en kanonmatch, säger Samuelsson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det här är säsongens så här långt viktigaste match för oss. Skellefteå är fortsatt favoriter i den här matchserien, men vi har visat att vi vill vara med och fightas.

Vad blir nyckeln till framgång på söndag?
– Vi måste spela disciplinerat och kontrollerat. Samtidigt gäller det också att våga kliva på i offensiven. Det är viktigt att våga, men det gäller att våga med smartness.

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Följ matcherna via Elitserien Arena

Matcherna följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".