• Huvudsponsorer

Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Idag  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)

Alsenfelt lämnar, men Lundgren klar för Växjö

16 mars 2012 12:09

Under fredagen meddelar Växjö Lakers att klubben och målvakten Oscar Alsenfelt går skilda vägar. Samtidigt presenterar smålandslaget ett nyförvärv i backen Niclas Lundgren, närmast från allsvenska Västerås.


– Oscar Alsenfelt har tackat nej till vårt kontraktserbjudande och kommer inte att spela med oss nästa säsong, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Men samtidigt har Växjö alltså gjort klart med det första nyförvärvet inför nästa säsong och det handlar om den 22-årige backen Niclas Lundgren från Västerås, som har skrivit på för två år.

- Niclas har under de senaste åren varit Västerås bäste back och han har på den senaste tiden varit en av HockeyAllsvenskans bästa defensiva backar. Det finns ett offensivt spel i honom också, men det är i defensiven han har sin framtid. Han är ung, men har ändå haft en stor roll inom sitt gebit i Västerås i flera år, säger Evertsson till Lakers hemsidaoch tillägger:

- Niclas kan leverera ett snabbt och bra förstapass och han är bra med pucken på det sättet. Han är ingen som bara slänger iväg pucken. Det är viktigt att ha backar som kan spela på det sättet för att få fart i spelet. Minst lika viktigt som att ha speediga forwards.