• Huvudsponsorer

Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Idag  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)
Fre 27 Okt  (2 matcher)

Alexander Salak - Elitseriens bästa målvakt

5 mars 2013 22:25

När Elitserien nu kan summeras kan vi se att Elitseriens bästa målvakt finns i Färjestad. Med en räddningsprocent på 93,92% över 41 spelade matcher är Alexander Salak den målvakt med bäst statistik.


Salak har stått flertalet matcher under säsongen för Färjestad och han har under hela säsongen varit en av favoriterna bland fansen i Löfbergs Lila Arena. Mycket tack vare sin otroligt höga lägstanivå. Salak gör sällan en dålig match och har under flertalet matcher den här säsongen varit tungan på vågen för Färjestad i täta matcher.

Något som också belönats under säsongens gång då Salak flertalet gånger har fått representera Tjeckien i landslagsturneringarna under året. Även där har han då imponerat, bland annat genom att hålla nollan mot Sverige.

Sju nollor och Elitserierekord

Att Alexander Salak är en toppmålvakt är något som räddningsprocenten på 93,92% vittnar om. Men det finns också mer siffror som skvallrar om Salaks storhet som målvakt. Under säsongen har tjecken hållit nollan hela sju gånger och han har ett snitt på insläppta mål per match som är under två stycken.

Dessutom har Färjestads burväktare slagit nytt rekord i Elitserien. Salak är nämligen den målvakt som hållit nollan längst i ett streck. 204 minuter och 47 sekunder.

Rutin från slutspel

Alexander Salak siktar nu på att bibehålla sin fina form och sin imponerande statistik när Elitserien går in i slutspelet. Alexander Salak vet vad som väntar då han tillhörde Färjestad även under säsongen 2010/2011 då han stod nio slutspelsmatcher för Färjestad. Den säsongen slutade det med att guldet hamnade i Karlstad. Frågan är om Alexander Salak får uppleva en repris den här säsongen?