• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Idag 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Fredag Fre 2 Mars Mar

Hemlin: "Stor enighet i att domarna måste få ta tekniken till hjälp"

20 mars 2017 10:55

Situationsrummet granskar alla mål som görs i SHL och i SM-slutspelet. SHL:s sportchef Johan Hemlin intervjuades i lördags av C More och förklarade hur arbetssättet kom till och hur bedömningar görs.


Det har den senaste tiden skrivits flitigt i media om situationsrummet och bedömningarna vid målsituationer. Den punkt som föranlett mest diskussion är spelare i målgården.

– Vi har ungefär 40 videogranskningar för spelare i målgården per säsong, det vill säga en var nionde eller tionde match. Det handlar om så matchavgörande situationer att domarna måste då få ta hjälp av tekniska hjälpmedel, berättar Johan Hemlin.

– Vi hade ett sportchefsmöte för lite drygt ett år sedan där vi diskuterade den här frågan. Då var alla överens, sportchefer, domarchef och situationsrum om att domarna måste få ta den här hjälpen. Dessutom ska situationsrummet ha det avgörande ordet då domarna i arenan kan vara satta under extremt stor press. Situationsrummet bedömer 1800 till 1900 situationer per säsong, så vi får en jämnare bedömning i hela ligan och detta är i samråd med klubbarna.

Du kan se hela intervjun från C More med Johan Hemlin här ovanför.

Just gällande bedömningar kring spelare i målområdet rekommenderar vi den här informationsvideon där flera olika tänkbara scenarion tas upp och hur de ska bedömas.

Vi har även gjort reportage från just situationsrummet under en matchkväll och du får där en inblick i hur deras arbete kan gå till.