• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan

Sex spelare från SHL att ha koll på i JVM

25 december 2015 10:00

I juletider är det återigen dags för en ny turnering av JVM. Denna gång spelas turneringen i Helsingfors och i Sveriges trupp finns det gott om talang från SHL.


På annandagen drar den årliga JVM-turneringen igång och denna gång i Helsingfors. Rikard Grönborg tog för ett antal veckor sedan ut sin trupp som ska se till att förbättra förra säsongens fjärdeplats. I den truppen fanns 19 talangfulla spelare från olika SHL-klubbar. Nu är truppen bantad och 17 spelare från SHL finns kvar. I den här artikeln har vi valt ut en drömfemma av sex spelare som kan komma att stå för fina insater i årets turnering. I faktarutan till höger kan du se vilka de resterande elva SHL-spelarna är.

Felix Sandström, målvakt - Brynäs IF

När Bernhard Starkbaum skadade sig för Brynäs fick 18-årige Felix Sandström göra debut i SHL. Målvaktstalangen tog verkligen chansen, inledde med två raka segrar och endast två insläppta mål. Sedan Starkbaum kom tillbaka har Sandström fått vakta kassen vid flera tillfällen och gjort det bra. Är en het kandidat till att vara förstemålvakt i Rikard Grönborgs JVM-lag.

Gustav Forsling, back - Linköping HC

Linköpings hårdskjutande back var en av nyckelspelarna i JVM ifjol. Powerplay-generalen gjorde flest poäng bland backarna i förra årets turnering med åtta poäng. Han röstades som enda svensk fram till en plats i turneringens All-star lag. Räkna med att Forsling kommer att få minst lika stort ansvar även detta JVM och vara en ledande spelare i truppen.

Jacob Larsson, back - Frölunda HC

Ett av Frölundas stora framtidsnamn på backsidan som gör sitt första JVM. Debuterade i SHL förra säsongen och har den här tagit flera kliv i sin utveckling och matchas flitigt av Roger Rönnberg. Larsson är en offensiv och smart back som besitter en fantastisk skridskoåkning och kan mycket väl bli en stor överraskning i JVM.

Oskar Lindblom, forward - Brynäs IF

Oskar Lindblom var en av de ledande figurerna i fjolårets lag och kom sjua i turnerings poängliga på nio poäng. Kommer från en stark säsong i Brynäs där han har varit tredje länken i kedjan med Greg Scott och Anton Rödin. Har redan gjort 18 poäng i SHL och går en riktigt ljus framtid till mötes. Lindblom lär husera i en av toppkedjorna och kan mycket väl göra fler poäng i år än i förra årets turnering.

Axel Holmström, forward - Skellefteå AIK

Fjolårets slutspelskung var också med i förra JVM-turneringen och stod då för sju poäng. Kontrakterades av Detroit Red Wings i NHL i somras och är utlånad till Skellefteå. Har inte riktigt fått det att lossna i SHL den här säsongen, men har ändå gjort 16 poäng. Det säger en hel del om hans potential. Stor, stark och målfarlig. Har egentligen alla verktygen till att bli hur bra som helst. Kan mycket väl bli poängkung i JVM.

Joel Eriksson Ek, forward - Färjestad BK

18-åringen är en av SHL:s största talanger och får redan nu stort förtroende i Färjestad. Har en riktigt stor verktygslåda och saknar egentligen svagheter. Är klok, bra både offensiv och defensivt och har näsa för mål. Har i SHL gjort åtta poäng så här långt och kommer att göra sitt första, men inte sista JVM.

Notera att spelarna är valda av redaktionen på SHL.se.