• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan

SHL önskar alla en riktigt god jul!

24 december 2015 08:00

Så trevligt att just du har hittat hit till SHL.se mitt i julstöket! Det gör nämligen att vi kan passa på att önska dig och alla andra besökare en riktigt god jul och bjuda på ett par julklappar: en beta-version av vår kommande hemsida och ett öppet API som båda nu finns tillgängliga att använda och tycka till om.


Vi vill först ta chansen att tacka dig som besöker någon av våra många hemsidor och passa på att önska en riktigt god jul! Utan vår publik, våra besökare och våra supportrar vore ishockeyn och SHL inte ens i närheten av vad vi är och vi är mycket tacksamma för allt härligt engagemang och alla konstruktiva åsikter som framförs.

Glädjande nog är det också läge att fortsätta på temat konstruktiv kritik. Det hårda arbete som pågår med ett nytt följsamt (responsivt) skal för SHL.se och klubbhemsidorna har nämligen nått det stadium där det är dags att be om åsikter från alla er som besöker oss och har mycket att bidra med.

En så kallad beta-version av den nya hemsidan finns nämligen tillgänglig på adressen http://beta.shl.se/ och sidan kommer att uppdateras i olika omgångar framöver. Initialt finns grundläggande innehåll som nyheter, spelschema, integrerad SHL Play och liknande på plats. Efter hand släpps mer funktionalitet ut för granskning och tyckande.

Just tyckandet, som enkelt sker via en "Tyck till!"-knapp på beta-sidan, är en del i den öppna process som vi önskar ha när det gäller färdigställandet av den nya hemsidan. Att sidan som nu finns tillgänglig är en beta innebär att ingenting i den är slutgiltigt och att många saker kommer att ändra på sig fram till den riktiga lanseringen. Likväl ger sidan en bra bild av stommen i det nya tänket.

Vår önskan är att du som besökare ska vara med och tycka till på ett konstruktivt sätt som bidrar till en bättre hemsida. Små och stora tankar om justeringar, funktionalitet och innehåll tas tacksamt emot och värderas noga som en del av helheten.

Vi lägger ner stor kraft på att erbjuda en helhet som är värdig den totala sportupplevelse som vi vill leverera. En modernisering av vår närvaro på nätet är ett både nödvändigt och inspirerande steg att ta i denna ambition, där det finns många svåra avvägningar att göra. Vi vill erbjuda mer innehåll och samtidigt göra det på ett för besökaren lättillgängligt sätt, två delar som inte alltid är så lätta att förena.

Öppet API ger tillgång till innehåll

Dessutom är det också dags att presentera en annan nyhet, nämligen det öppna API som har funnits ute på prov hos ett antal användare under en tid.

I korthet är det en teknisk lösning som gör att den som vill kan ta del av information om de senaste nyheterna och de senaste videoklippen spelschema, tabell, poängligor, trupp- och spelarfakta samt aktuell ställning i pågående matcher.

Vi vill göra det möjligt för den som vill att kunna ta del av SHL eller att vara med och sprida SHL till fler. Ett öppet API som vem som helst får använda sig av är en naturlig ingrediens på årets julbord.

Du som önskar tillgång till vårt öppna API är välkommen att skicka e-post till [email protected] och beskriva i stora drag vad du önskar använda informationen till. Därefter tilldelas du personliga inloggningsuppgifter för åtkomst och kan börja använda systemet. Observera dock att det kan dröja till efter jul- och nyårshelgerna innan du får svar.

I och med dessa två nyheter vill vi alltså önska dig en riktigt god jul, vi ses inom kort igen!