• Huvudsponsorer

Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Idag  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)
Fre 27 Okt  (2 matcher)

Matchguider: Pressat HV71 jagar trendbrott

14 mars 2012 16:10

Tack vare tisdagens 3-1-seger mot HV71 har de regerande mästarna Färjestad nu ena benet i SM-semifinal. Kommer jönköpingslaget att kunna vända på underläget i matchserien, eller kommer FBK att skaffa sig ett järngrepp och gå fram till 3-0 i matcher? Samtidigt åker Frölunda till Gävle med siktet inställt på att försöka upprepa det man gjorde i tisdags, när man slog Brynäs med 2-1 i Scandinavium.


Frölunda-Brynäs

Inför torsdagens match står det 1-1 i matcher.

Tack vare tisdagens seger i Scandinavium lyckades Frölunda alltså kvittera kvartsfinalserien mot Brynäs. Frölundas assisterande tränare Christian Lechtaler ger sin syn på vinsten.

– Vi känner att vi har ett bra läge och kommer ut rätt hårt. Sedan blir det lätt stressat när de får sin ledning, men jag tycker ändå att vi reder ut det på ett bra sätt. Vi lyckas hitta tillbaka till vårt fokus och vår gameplan och jag tycker att vi är bättre i den första perioden, sa Lechtaler till klubbens hemsidaefter matchen och fortsatte:

- I den andra perioden var det lite sämre spelkvalité, men jag tycker ändå att vår ledning efter två perioder var rättvis. Som alltid när man leder med bara ett mål blir det tufft på slutet. Men jag tycker att vi var bra med i den tredje perioden och chansmässigt kunde vi ha gjort både 3-1 och 4-1. Men en vinst är en vinst oavsett hur stora siffror det är och nu laddar vi för nästa match på torsdag.

Frölundas Magnus Kahnberg ger sin syn på 2-1-segern i Scandinavium.
- En härlig inramning och givetvis extra skönt att vinna. Vi sliter i 60 minuter och alla femmor är verkligen med och bidrar och jag tycker att vi var värda att vinna, säger Kahnberg till Frölunda-TV och fortsätter:

- Vi har en skön känsla i laget och vi ser fram emot nästa match. Det är ju ett krig, så det gäller att jobba så hårt man kan i alla lägen. Det gäller att komma först till fyra, hur det ser ut spelar mindre roll.

Brynäs assisterande tränare Jan Larsson kommenterade 1-2-förlusten på följande sätt.

- En jämn match där Frölunda är lite hetare än oss i den första perioden. I den andra rycker vi upp oss och skapar fler chanser, och i den sista perioden tycker jag att vi tar tag i taktpinnen och ger oss själva chansen att kvittera. Men tyvärr får vi inte in pucken, sa Larsson på presskonferensen efter matchen.

Brynäs tränare Tommy Jonsson ser fram emot drabbning nummer tre.
- Det är otroligt jämnt nu och så kommer det se ut hela tiden. Vi är alla taggade och vi är inne i en väldigt speciell del i säsongen, man är i sin egna lilla värld och det är 100 procent fokus på hockeyn, säger Jonsson till klubbens hemsida.

Mer intervjuer/videoklipp kring kvartsfinalen Frölunda-Brynäs:

Frölundas Olimb efter segern i kvartsfinal 2Brynäs Lauritzen: "Hoppas på spel i slutet av matchserien"
Brynäs Widing efter kvartsfinal 1

Färjestad-HV71

Färjestad leder med 2-0 i matcher.

HV71:s tränare Ulf Dahlén är tydlig med vad som gäller efter två raka förluster mot de regerande mästarna.

- Nu är vi i ett läge som ingen av oss i HV71 är nöjd med. Men trots att vi förlorade var det ändå mycket som var positivt i den senaste matchen. Vi skapar många lägen, men får tyvärr inte in pucken. Nu gäller det att ta med oss det vi gjorde bra och samtidigt bli lite hungrigare framför deras mål, säger Dahlén till HVTV och fortsätter:

- Alla är förbannade på att vi ligger under med 2-0 i matcher och nu gäller det att ta ut det på isen på torsdag och spela desperat. Vi har spelare som kan leverera, så det gäller bara att fortsätta att skjuta och som sagt vara ännu hungrigare framför deras mål.

Hur ser du på Jesper Fasths (första matchen sedan 29 nov) comeback?
- Jesper gjorde en riktigt bra match och det var jättekul att se honom på isen igen. Det är även viktigt för laget att han nu är tillbaka.

"Torpet" dominerar i kassen

I den första kvartsfinalmatchen mot HV71 vann Färjestad med 4-1 och målvakten Cristopher Nihlstorp noterades för en räddningsprocent på 96,00.

I kvartsfinal nummer två i Karlstad vann FBK med 3-1 och precis som i den första drabbningen i Kinnarps Arena slutade "Torpet" på en räddningsprocent på 96,00. Därmed har fjolårssäsongens guldmålvakt nu endast släppt in två mål på 50 skott. Men Nihlstorp ser det hela som en gedigen laginsats.

- Vi har ett stabilt försvarsspel över hela banan och vi har haft bra fokus, är hans korta och koncisa förklaring till att FBK nu har 2-0 i matcher.

Var du orolig när HV71 kvitterade till 1-1?
- Nej, jag hade inga särskilda tankar, en match varar i 3 gånger 20 minuter och det var gott om tid kvar för att vinna, sa karlstadlagets burväktare till klubbens hemsida och fortsatte:

- Det viktiga var att vi flyttade upp positionerna och tog tag i taktpinnen igen. Vi vann med 3-1, men nu är det fullt fokus på nästa match och det gäller att vi är med från start för HV71 är riktigt bra.

Men 3-1-skytten Christian Berglund var inte sen på att hylla "Torpet".
- Vi fick verkligen kriga idag, det var små marginaler och det kunde ha gått hur som helst. Men vi har en väldigt duktig målvakt och har många slitvargar därbak, såsom Jonas Frögren. Samt spetskompetens framåt, då Mikael Johanssons passning till Per Åslund (2-1-målet) var världsklass, sa Berglund till Färjestads hemsida efter segern.

Mer intervjuer/videoklipp kring kvartsfinalen HV71-Färjestad:

HVTV: Trygg inför kvartsfinal treFärjestads Christian Berglund efter segern i kvartsfinal 2Presskonferensen efter kvartsfinal 2HVTV: Petrasek efter kvartsfinal 1

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Följ matcherna via Elitserien Arena

Matcherna följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".