• Huvudsponsorer

Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)

Resultat: Danielsson hjälte mot gamla klubben

17 september 2011 18:47

Nicklas Danielsson blev stor matchhjälte för MODO när laget besegrade Djurgården med 4-1 på Hovet. Forwarden, med ett förflutet i just Djurgården, både öppnade och stängde målskyttet. På annat håll tog Brynäs och Timrå sina första segrar för säsongen.


Gästande MODO öppnade bra på Hovet i Stockholm och det var alltså ex-djurgårdaren Nicklas Danielsson som skulle ge gästerna ledningen med 1-0. Kyle Klubertanz kvitterade för hemmalaget när Henrik Samuelsson satt i utvisningsbåset i andra perioden, men i den avslutande gick MODO från 1-1 till 4-1 och bärgade sin första seger för säsongen.

I Gävle tog Brynäs tag i den berömda taktpinnen direkt - och det resulterade. Precis som mot Linköping senast gick laget upp i en tvåmålsledning efter två mål i powerplay. När Mats Lavander gjorde 3-0 i andra perioden trodde många att matchen var avgjord, men HV71 ville annat och reducerade genom Jesper Fasth. Brynäs höll emellertid undan i sista perioden som avslutades med ett slagsmål modell större.

I Skellefteå tog hemmalaget över förstaperioden mot Timrå successivt - mycket tack vare en hel del powerplay - men trots att Bud Holloway hade öppet mål och ett slagskott i stolpen var ställningen 0-0 efter 20 minuter. Och i andra tog Timrå över. Mål av Petr Vampola och Matt Murley gav 2-1-ledning, SAIK:s mål gjordes av Niclas Burström. Bud Holloway kvitterade sent och matchen gick till straffar, där Timrå drog det längsta strået.

Läs mer om respektive match i Elitserien Arena, se de olika sammanställningarna till höger för länk.