• Huvudsponsorer

Resultat: Danielsson hjälte mot gamla klubben

17 september 2011 18:47

Nicklas Danielsson blev stor matchhjälte för MODO när laget besegrade Djurgården med 4-1 på Hovet. Forwarden, med ett förflutet i just Djurgården, både öppnade och stängde målskyttet. På annat håll tog Brynäs och Timrå sina första segrar för säsongen.


Gästande MODO öppnade bra på Hovet i Stockholm och det var alltså ex-djurgårdaren Nicklas Danielsson som skulle ge gästerna ledningen med 1-0. Kyle Klubertanz kvitterade för hemmalaget när Henrik Samuelsson satt i utvisningsbåset i andra perioden, men i den avslutande gick MODO från 1-1 till 4-1 och bärgade sin första seger för säsongen.

I Gävle tog Brynäs tag i den berömda taktpinnen direkt - och det resulterade. Precis som mot Linköping senast gick laget upp i en tvåmålsledning efter två mål i powerplay. När Mats Lavander gjorde 3-0 i andra perioden trodde många att matchen var avgjord, men HV71 ville annat och reducerade genom Jesper Fasth. Brynäs höll emellertid undan i sista perioden som avslutades med ett slagsmål modell större.

I Skellefteå tog hemmalaget över förstaperioden mot Timrå successivt - mycket tack vare en hel del powerplay - men trots att Bud Holloway hade öppet mål och ett slagskott i stolpen var ställningen 0-0 efter 20 minuter. Och i andra tog Timrå över. Mål av Petr Vampola och Matt Murley gav 2-1-ledning, SAIK:s mål gjordes av Niclas Burström. Bud Holloway kvitterade sent och matchen gick till straffar, där Timrå drog det längsta strået.

Läs mer om respektive match i Elitserien Arena, se de olika sammanställningarna till höger för länk.