• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan

40 ögonblick: Magnus Johanssons poängrekord för backar

20 april 2015 15:08

Linköpingssonen Magnus Johansson beslutade efter den här säsongen att efter en fantastisk karriär lägga skridskorna på hyllan. Totalt spelade Johansson 754 matcher i Elitserien och SHL och noterades för 447 poäng, vilket är bäst i historien bland backar.


Johanssons 447 poäng på 754 matcher i Elitserien och SHL ger ett poängsnitt på 0,59 poäng per match. Ett riktigt vasst snitt för Johansson som har hela 82 poäng till närmaste man i den statistiken i dansken Jens Nielsen.

Magnus Johansson är något av en kultfigur i både Göteborg och Linköping. Född är han i Linköping och har 16 säsonger med moderklubben på sin meritlista. I Göteborg har han sex säsonger i Frölunda med ett SM-guld som facit.

Dessutom har han hunnit med spel i KHL och en säsong i NHL där det blev spel i både Chicago Blackhawks och Florida Panthers.

När han vände hem till Sverige igen efter sitt utlandsäventyr var det moderklubben och Linköping - som var det självklara valet.

Magnus Johansson efter sin sista SHL-match. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Magnus Johanssons kvalitéer var många, men hans starkaste sidor som ishockeyspelare låg i det offensiva spelet. På blålinjen dirigerade han sina medspelare och i powerplay var han ett ständigt hot mot motståndarlagen med sina precisa passningar och vassa skott.

Magnus Johanssons 447 poäng i SHL kommer att bli ett svårslaget rekord och det lär dröja innan någon back i SHL kommer i närheten av de siffrorna även om nu Johansson lagt sina skridskor på hyllan och spelat sin sista match i SHL.