• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan

Angående det bortdömda målet mellan Luleå-Örebro

17 februari 2017 13:35

Med anledning av ett felaktigt bortdömt mål i matchen mellan Luleå och Örebro i gårdagens omgång, vill SHL nu förklara sin syn på händelsen.


Det var i den tredje perioden i matchen mellan Luleå och Örebro som händelsen inträffade.

Händelseförlopp

En back i Örebro skjuter ett skott från blålinjen som målvakten Joel Lassinantti räddar. I samband med den räddningen kommer Örebros Tom Wandell in i kanten på målgården och en mindre kontakt med Lassinantti uppstår.

Efter att kontakten ägt rum, uppstår en retur, varpå målvakten kastar sig ut för att blockera pucken, men Tom Wandell hinner peta in pucken i mål under målvakten.

Bedömningen som gjordes

Situationsrummet har gjort bedömningen att den första kontakten mellan Wandell och Lassinantti har haft effekt i hela händelseförloppet och hindrat Lassinantti från att agera fritt, och därav ej godkänt målet.

Reglerna säger att i samband med målskott ska en målvakt ej vara hindrad i målgården.

Förklaring

I detta fall uppstår en retur och därmed en ny sekvens. I den sekvensen är inte Lassinantti störd av den tidigare kontakten och inte heller hindrad i sitt målvaktsarbete. Således skulle målet aldrig ha dömts bort.

SHL:s domarchef och sportchef har haft telefonmöten med matchdomarna, berörd måldomare och ansvariga i situationsrummet. Örebro och övriga SHL-klubbar har informerats om dessa samtal under dagen.