• Huvudsponsorer

Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Idag  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)
Fre 27 Okt  (2 matcher)

Läget i lagen inför kvartsfinal 1

9 mars 2012 18:00

På lördag och söndag är det äntligen dags för SM-slutspel och de första kvartsfinalmatcherna. Därför passar vi på Hockeyligan.se på att ge dig senaste nytt från de åtta lagen samt inte minst de senaste videoklippen/intervjuerna från respektive klubb.


Inför lördagens första kvartsfinal mot MODO saknar Skellefteå endast Rasmus Edström som är skadad, meddelar västerbottenslaget på sin hemsida.

Skellefteås assisterande tränare Bert Robertsson räknar med en hård batalj.
- MODO har ett skickligt lag och oss emellan har det varit tighta möten. Det gäller för oss att få ordning på detaljerna i spelet. Rent fysiskt borde vi klara av det, men det gäller då att vi spelar vårt spel och fortsätter på den inslagna vägen som har tagit oss hit. Men vi har full insikt om att det kommer att bli en tuff matchserie, säger SAIK-coachen till lagets hemsida.

När det gäller MODO:s trupp är läget enligt klubben själv så bra som det kan vara.
- Frånsett Freddy Meyer så är samtliga spelare tillgängliga för spel, säger MODO:s tränare Ulf Samuelsson till örnsköldsvikslagets hemsida.

Samuelsson understryker att han tycker att Skellefteå är ett riktigt bra hockeylag.
– Vi har respekt för det som Skellefteå har presterat under säsongen. Skellefteå är det lag som på sitt sätt imponerat mest på mig under säsongen. De tappade inför säsongen flera starka kort, men har ändå fått ihop det på ett imponerande sätt. Tycker att de spelar en riktigt bra och vägvinnande hockey. De lirar en snabb hockey med massor av skridskoåkning. De har hög frekvens i allting de tar sig för.

Mer inför Skellefteå-MODO:

Formen nästan identisk för SAIK och MODO
Oscar Möller: "Det kommer bli en rolig serie"

Olausson och Jaakola fortsätter i Luleå

Lagom till seriesegrarna Luleås första kvartsfinal mot AIK meddelade norrbottensklubben att man har förlängt kontrakten med två nyckelspelare i Topi Jaakola och Niklas Olausson.

– Det känns jättebra att vi är överens om en fortsättning. Jag hade aldrig ambitionen att lämna utan ville stanna kvar här och vara en del av att Luleå Hockey skall fortsätta etablera sig som ett topplag i Sverige och Europa. Men nu först är det den här säsongen som gäller och det roliga slutspel som sätter igång i helgen, säger Olausson till klubbens hemsida.

I lagets senaste match ställde Luleå upp utan Cam Abbott, Joonas Vihko och Sami Sandell och den ende som kan vara aktuell för comeback på lördag är Vihko.

AIK kom senast till spel utan Fredrik Svensson, Fredrik Carlsson, Dick Tärnström och Ratislav Pavlikovsky. Men skadeläget verkar ljusna rejält inför lördagens första kvartsfinalmatch mot Luleå.

- Alla utom Svensson är nog igång tills på lördag, säger AIK:s assisterande tränare Gunnar Persson till AIK Media.

Mer inför Luleå-AIK:

Målvakterna i fokus mellan Luleå och AIK
Gynge siktar på att spräcka nollan mot Luleå
Luleås målvaktspar och målvaktstränare om rekorden
AIK:s Persson: "Vi har ett åtgärdspaket mot Luleå"
Luleås tränare Rönnqvist inför kvartsfinalen mot AIK

Lechtaler: "Allt känns jättebra"

I Frölundas senaste match saknades Magnus Kahnberg och Pierre Johnsson, men nu är både Kahnberg och Johnsson tillbaka igen och därmed har Frölunda full backbesättning och fler forwards att välja på än det finns plats för.

- Det är en gynnsam konkurrenssituation som givetvis är positiv vid den här tiden på säsongen. Brynäs har spetskompetens och vi har vår, jag är övertygad om att det kommer att bli en jämn och tuff matchserie. Allting känns jättebra och det känns bra att börja på bortaplan. Vi ska bara gå ut på isen och njuta, säger Frölundas assisterande tränare Christian Lechtaler till göteborgslagets hemsida.

Senast Brynäs matchade kom man till spel utan Andreas Dackell, Lars Jonsson, Simon Bertilsson och Mads Hansen. Men lagom till den första kvartsfinalen har gävlelagets skade/sjukdomslista minskat rejält.

– Just nu är det ett frågetecken på Sebastian Lauritzen inför söndagens match. Utöver det så är alla tillgängliga för spel, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det blir en härlig utmaning för oss. Att det blev just Frölunda av alla lag i en oerhört jämn serie känns bara positivt. Visserligen vann de fyra av de fem matcher vi spelade mot dem i serien, men det som har varit har varit och nu blir det något helt nytt.

Mer inför Frölunda-Brynäs:

Seriens bästa PP mot seriens bästa målvakt
"Vi ska spela precis som vi gjort mot Brynäs PP"

HV71:s Sundh: "Det blir riktigt tufft"

Senast det begav sig för HV71 saknade laget Jesper Fasth och Adam Almqvist, men båda två tränade samtidigt för fullt under torsdagens träning. Hur som helst återstår det att se om HV-duon kommer till spel redan på söndag.

HV71:s Oscar Sundh ser fram emot slutspelet och att möta Färjestad.
- Det blir riktigt tufft. Det är ett lag som försöker spela en offensiv hockey, så förhoppningsvis blir det härliga matcher. Man kommer vara extra laddad när det står så mycket på spel, säger Sundh till HV71:s hemsida.

Färjestads Johan Larsson stannar hemma och spelar med J20. Stefan Meyers rehabträning går bra, men lagledningen väljer att vila honom över den första kvarten, meddelar karlstadlaget på sin hemsida.

– Det kommer att bli en serie med hög fart och mycket kamp. Det finns en historik mellan de här båda lagen som pekar mot en sådan matchbild. Vi måste vara vaksamma på HV:s offensiva kvaliteter, säger Färjestads tränare Leif Carlsson till klubbens hemsida.

Mer inför HV71-Färjestad:

HVTV träffar Oscar Sundh inför SM-slutspelet
HVTV: Falk och Dahlén om kvartsfinalen
2000-talets giganter drabbar samman
Wallin: "Personliga mål kastar man ut genom dörren"

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Följ matcherna via Elitserien Arena

Matcherna följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".