• Huvudsponsorer

Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Idag  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)
Fre 27 Okt  (2 matcher)

Resultat: Djurgården upp över kvalstrecket

3 mars 2012 18:50

Det blev oerhört nervpirrande under lördagen. Tre av de fyra lagen inblandade kring strecken fick sena avgöranden i sina matcher. Djurgården vann på straffar mot MODO, och Linköping fick se sig besegrade efter full tid mot HV71 efter sent segermål. Växjö säkrade dessutom elitseriekontraktet efter seger mot AIK.


Starkt Skellefteå besegrade Luleå

Det var till större delen Skellefteå som förde spelet i den första perioden, men det var gästerna som fick utdelning. De klara segrarna av grundserien prickade in periodens enda mål på sitt första skott på mål i matchen. Johan Harju målskytt. Matchen såg ungefär likadan ut i period två med Skellefteå som det något mer spelförande laget. Med fem minuter kvar av perioden kom också kvitteringen genom Oscar Möller, och två minuter senare hade hemmalaget vänt på steken när Tomas Skogs prickade in 2-1.

Den tredje perioden gav ingen förändring av matchbilden. Skellefteå kontrollerade händelserna och kunde också gå ifrån med ännu ett mål. Bud Holloway gjorde 3-1 vilket också blev slutresultat.

Frölunda vände och vann mot Brynäs

Brynäs dominerade den första perioden mot Frölunda. Hemmalaget skapade flera riktigt heta chanser, men het i Frölundas mål var även Fredrik Andersen. Det var mållöst när den andra perioden drog igång men mål skulle det bli, och det small till efter 1:42. Calle Järnkrok gav hemmalaget ledningen. Frölunda kom dock tillbaka och kvitterade och 1-1 såg ut att stå sig perioden ut, men med bara sekunder kvar klippte Jakob Silfverberg in 2-1 för Brynäs.

Brynäs hade varit det bättre laget men gästerna slet på bra och man skulle vända på matchen i den tredje perioden. Patrik von Gunten kvitterade till 2-2 och Mika Pyörälä såg till att gästerna knep alla tre poäng. Frölunda upp på tredjeplats i tabellen, mycket tack vare en riktigt bra Fredrik Andersen.

Djurgården straffade sig över kvalstrecket

Djurgården med kniven mot strupen fick uppförsbacke mot MODO när gästerna tog ledningen i den första perioden. Men det var hemmalaget som var i förarsätet och underläget satte sig inte i huvudet. Daniel Tjärnqvist kvitterade till 1-1 med en rökare i krysset. Djurgården fortsatte att trumma på och jagade efter mål. Det oavgjorda resultatet stod sig dock då mittenperioden inte bjöd på nätrassel. Hemmalaget fortsatt hårt kämpande i ett spelmässigt övertag.

Djurgården hade högsta växeln i från start i den tredje perioden ivrigt påhejade av en högljudd hemmaklack. Det blev nervpirrande och det fanns chanser för avgörande åt båda håll. Hemmalaget jagade men MODO stod emot. Tillslut fick straffar avgöra då övertiden inte gav några mål. Patrick Cehlin satte straffen som säkrade två poäng för Djurgården och tog Stockholmare över kvalstrecket då Linköping kammade noll mot HV71.

Växjö säkrade kontraktet

Växjö pressade på mot AIK stor del av den första perioden och skapade en hel del chanser. AIK utan Viktor Fasth i målet redde sig dock väl och Markus Svensson höll tätt. Hemmalaget forstatte att dominera spelet, men det var mållöst fram till halva matchen spelad då Växjö lyckades överlista Svensson i AIK-målet.

Ett tidigt mål i den tredje perioden gav Växjö fina förutsättningar för tre poäng. AIK ryckte upp sig medan hemmalaget föll tillbaka. Det blev dock inga fler mål och Växjö säkrade därmed elitseriekontraktet. Dessutom klev man upp på samma poäng som MODO, som innehar den sista slutspelsplatsen. Sämre målskillnad för Växjö håller dem under det strecket inför den sista omgången.

Timrå varvar upp inför kvalspelet

Det blev en ganska jämn första period i Löfbergs Lila Arena. Hemmalaget FBK stundtals vassare med ett gästande Timrå som stod upp bra. Färjestad fick utdelning efter knappt sex minuter, men Timrå utjämnade knappt åtta minuter senare. I inledningen av period två fick vi se två snabba mål, först återtagen ledning av Färjestad och sedan en blixtsnabb kvittering från gästerna. Det var ett ganska öppet spel under mittenakten med en hel del målchanser, men inget mer nätrassel.

Färjestad låg sedan på större delen av den tredje perioden för ett ledningsmål. Men det skulle bli ett hårt kämpande Timrå som knep alla poängen. Jonathan Hedström gjorde 3-2 efter halva perioden, och det höll Timrå matchen ut.

Sent mål förödande för LHC

LHC siktar på att hålla Djurgården bakom sig och undvika kval. Hemmalaget slet hårt i den första perioden, var det bättre laget, och fick utdelning med 18 sekunder kvar när Patrik Yetman prickade in 1-0 i numerärt överläge. I den andra perioden var det fortsatt hemmalaget som slet hårdast och mest, men HV71 gjorde periodens enda mål. I numerärt överläge kvitterade Jukka Voutilainen.

I inledningen av period tre, efter enbart 41 sekunder, chockade Johan Davidsson hemmapubliken när han prickade in ledningsmålet för HV71. En riktig kalldush. En snabb replik från LHC gav dock åter hoppet om de så viktiga tre poängen. Det blev en riktig nagelbitare där LHC var oerhört nära att avgöra med minuterna kvar men där gästerna istället prickade i segermålet med mindre än två minter kvar. LHC ner under kvalstrecket, en poäng efter Djurgården. HV nosar efter fjärdeplatsen i tabellen och en extra hemmamatch i kvartsfinalen.