• Huvudsponsorer

Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Idag  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)
Fre 27 Okt  (2 matcher)

Guldkommentarer från Läkerol Arena

23 april 2012 15:55

Hockeyligan.se var givetvis på plats när Brynäs säkrade klubbens trettonde SM-guld, tillika det första guldet sedan 1999. Härmed bjuder vi på guldkommentarer från Andreas Dackell, Johan Larsson, Johan Holmqvist, Sebastian Lauritzen, Simon Löf och Sebastian Wännström.


Brynäsveteranen Andreas Dackell får avsluta sin karriär med ett SM-guld:
- Väldigt nervöst att stå vid sidan om, men nu är det helt underbart. Jag har väntat på ett nytt SM-guld ända sedan 1993 och att få sluta på det här sättet är helt fantastiskt.

Dackell om SM-slutspelskungen Jakob Silfverberg:
- Silfverberg är helt fantastisk, vilken kille. Han kommer att bli hur bra som helst och det är helt underbart att se honom spela.

Årets Rookie i Elitserien, guld i JVM och nu ett SM-guld med Brynäs - Johan Larsson:

- Det kan inte bli bättre. Att få vinna på hemmaplan är helt underbart.

Larsson om att tappa från 3-0 till 3-2 i matcher i finalserien:
- Vi är ändå bra med i de matcherna. Skellefteå är ett bra lag så vi visste att det skulle bli tufft. Men vi har ett underbart lag och en bra stämning. Fantastiska killar!

"Ett fruktansvärt bra slutspel"

Johan "Honken" Holmqvist:
- Jag har väntat sen 1999 och det här är varför man lirar hockey. Att få vinna mästerskap är helt fantastiskt. Jag känner också att jag verkligen har varit delaktig och det här guldet är något utöver det vanliga. Vi har ett mäktigt lag och en fruktansvärd sammanhållning, där det inte har funnits något annat i våra huvuden än vart vi ska och vad vi vill.

"Honken" om Niklas Svedberg:
- Vad ska man säga som inte är sagt redan om Svedberg. Fruktansvärt bra slutspel rakt igenom. Ruggigt kul för Niklas och jag har gjort allt jag har kunnat för att stötta honom. Vi har ett fruktansvärt bra samarbete och det är bara att titta på hur mäktig han är i dag.

Brynäs Niklas Svedberg efter SM-guldet. Foto: Tobias Josefsson

Simon Löf om säsongen:
- Helt sjukt. Ingen trodde på oss innan säsongen, men nu har vi bevisat att vi verkligen kan det här.

Löf om betydelsen av hemmaplan när man säkrade guldet:
- Publiken här hemma är fantastisk, men framför allt så visste vi att vi aldrig torskar tre raka.

Långtidsskadade Sebastian Lauritzen om guldlaget:
- Det är helt omöjligt att beskriva hur stolt jag är. De har gjort det så bra så att det nästan är löjligt. Det har verkligen varit prickfritt ända från match 1. Det är en lite annorlunda situation för mig och jag känner mig inte så delaktig, men det skiter jag i dag, för jag är så glad för grabbarna.

- Jag hade givetvis gärna varit med och spelat mer. Men samtidigt är det som man har fått uppleva på läktaren något som man kanske aldrig får uppleva igen, då varenda gävlebo har ställt upp till 1000 procent. Jag får försöka toppa det här genom att vinna nästa år, säger Lauritzen.

"Jonsson är en skitbra tränare"

Sebastian Wännström om SM-guldet:
- Vi trodde på det hela säsongen, men det var inte så att man hade målbilden färdig i skallen, utan vi har fått kriga för det hela säsongen och det var inte förrän när slutsignalen gick som vi insåg att vi verkligen hade vunnit.

- Vi har ett ruskigt bra gäng och vi har ruskigt kul tillsammans, och det tror jag är nyckeln. Vi har roligt varje dag vi kommer till jobbet och det är nog absolut nyckeln.

Wännström om guldtränaren Tommy Jonsson:
- Han är en skitbra tränare.

Återupplev Brynäs guldfirande genom att ta del av Hockeyligan.se:s bildgalleri.
Brynäs svenska mästare i ishockey 2012