• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan

Resultat: AIK förstörde Luleå-sviter

10 december 2011 18:26

Eftermiddagen bjöd på två hemmasegrar. Brynäs vann mot Frölunda med 4-2 och AIK fick med sig alla tre poäng mot Luleå. Därmed bröts Luleås 11 matcher långa poängsvit, och den tre matcher långa segersviten mot AIK på Hovet.


Stabilt Brynäs för starka för Frölunda

Brynäs hade det mesta av spelet i den första perioden och skapade flest chanser. Vi fick också se mål, men trots spelövertag fick Brynäs nöja sig med 2-2. Matchen gick från 0-0 till 2-1 på 1 minut och 13 sekunder och mot slutet av period 1 kvitterade Frölunda för andra gången.

I den andra perioden drog Brynäs ifrån till 4-2. Gävlelaget hade spelet hela perioden och Frölunda fick inte till mycket framåt. Men om spelet inte stämde för Göteborgslaget så var det bättre ställt med effektiviteten, och med 1½ minut kvar av perioden reducerade Frölunda till 3-4.

I den tredje perioden blev spelet jämnare än i de tidigare två. Frölunda jagade kvittering men kunde inte knäcka Brynäs-försvaret. Det blev 4-3, en rättvis seger för hemmalaget.

AIK vann och bröt sviter

Luleå kom till Stockholm med tre raka segrar mot AIK på Hovet, varav två den här säsongen. Det har varit målsnålt mellan de här lagen och det såg ut att kunna bli så även denna gång. Första perioden var ganska tillknäppt med få riktigt heta chanser, men AIK hittade dock rätt en gång och var i ledning inför period två.

Luleå inledde den andra perioden bäst och lyckades få in en kvittering. Spelet jämnade ut sig ju längre perioden gick, och AIK drog ifrån målmässigt till 3-1.

I den tredje perioden reducerade Luleå tidigt och jagde sedan efter en kvittering resterande del av tiden. AIK fick slita hårt och gjorde det framgångsrikt. Hemmalaget gick segrande ur matchen med 3-2 och bröt Luleås 11 matcher långa poängsvit, och Luleås segersvit på Hovet.