• Huvudsponsorer

Tor 16 Nov  (7 matcher)
Fre 17 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (6 matcher)
Tis 21 Nov  (5 matcher)
Tor 23 Nov  (7 matcher)
Lör 25 Nov  (7 matcher)

SHL Awards - Finalister till Årets Rookie

16 april 2016 10:00

Juryn till SHL Awards 2016 har sagt sitt. Efter att alla röster räknats står det klart att Niklas Hansson, Emil Pettersson och Ludvig Rensfeldt är finalisterna som gör upp om titeln Årets Rookie.


Niklas Hansson, 21 år - HV71

Niklas Hansson kom inför säsongen till HV71 från Rögle, där han blott 20 år var assisterande kapten. Han var alltså ett väl prövat kort i HockeyAllsvenskan, men den här säsongen har hans utveckling skjutit i höjden. Hansson är en rörlig back som är ett stort hot på blålinjen och hans 22 poäng var bäst bland samtliga rookie-backar. Har också utvecklat sin defensiv under sin första SHL-säsong och går en ljus framtid till mötes.

Motivering från jurymedlem:

"Niklas Hansson fick ett mycket stort förtroende från start i HV71 och har spelat över 28 minuter vid några tillfällen. Han har tagit SHL med storm och spelat förtroendeingivande och lugnt i båda ändar av isen. Hans offensiva egenskaper är hans största styrka".

Emil Pettersson, 22 år - MODO Hockey

Emil Pettersson har varit en av få ljusglimtar i MODO Hockey i SHL 2015/2016. Under sin första A-lagssäsong har Pettersson gjort 12 mål och 14 assist, en notering som räckte till en andraplats i klubbens interna poängliga. Han har också fått ett stort förtroende av ledarstaben med en speltid på 18:39 i snitt per match. Dessutom har Pettersson skjutit mest i laget och växt ut till en viktig pjäs i numerärt överläge. I den spelformen har han varit lagets i särklass bästa spelare med åtta poäng, varav tre mål.

Motivering från jurymedlem:

"Modo värvade centrar med fina CV:n, som Byron Ritchie, Maxim Lapierre och Kyle Wilson, men det är Emil Pettersson som varit lagets förstecenter och även lett laget. Har hållit hög nivå i ett lag som svajat"

Ludvig Rensfeldt, 24 år - Rögle BK

Ludvig Rensfeldt var med och lyfte upp Rögle i SHL förra säsongen med nio poäng på tio matcher under kvalet. Han är en viljespelare och målskytt av rang som besitter ett vasst skott. Den här säsongen har han tillsammans med Patrik Cehlin skördat stora framgångar. Totalt hamnade Rensfeldt på tredje plats i Rögles poängliga efter just Cehlin och Jack Connolly. Hans 27 poäng var också den bästa noteringen av samtliga rookies i SHL under säsongen. Fem matchavgörande mål är dessutom en siffra som imponerar.

Motivering från jurymedlem:

"Efter några säsonger lite i skymundan, juniorligan i Nordamerika och en omstart med allsvenskt spel i Malmö och Rögle har Rensfeldt visat karaktär och kapacitet. Han har varit starkt bidragande till Rögles säsong med en rad viktiga mål – och framförallt en aldrig sinande vilja till insats för laget och spelglädje".