• Huvudsponsorer

Färjestad värvar amerikansk forward

13 april 2012 16:09

Färjestad har skrivit tvåårskontrakt med den 22-årige amerikanske collegespelaren Jack Connolly, närmast från University of Minnesota-Duluth. "En kille som vi började kolla upp redan i fjol och hans utvecklingskurva har fortsatt åt rätt håll", säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist till klubbens hemsida.


Jack Connolly är född i Duluth och är en producerande forward.
- Hans statistik är imponerande och han har ledaregenskaper som gjort honom till lagkapten för sitt lag och vi hoppas att han ska fortsätta producera även i Elitserien, säger Rundqvist till FBK:s hemsida.

Forwarden har den här säsongen svarat för 60 poäng (20+40) på 41 matcher i collegeligan NCAA, där han nu gjorde sin fjärde säsong.

- Många universitetsspelare får en mycket bra hockeyutbildning. Eftersom de inte spelar lika mycket matcher som i proffsligorna finns mer tid att träna och slipa på detaljer, säger Rundqvist.

På fyra säsonger i universitetshockeyn har Connolly (som är 173 cm lång och väger 77 kg) svarat för 185 poäng (63+122) på 155 matcher.

- Vi har fått väldigt bra rekommendationer på honom och har sett att flera collegespelare fungerat bra i den svenska hockeymiljön i Elitserien och HockeyAllsvenskan, där storleken inte är lika avgörande som i proffsligorna i Nordamerika, säger FBK:s sportchef.

Läs mer på Färjestads hemsida

Ole-Kristian Tollefsen byter MODO mot FBK