• Huvudsponsorer

Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)

Färjestad värvar amerikansk forward

13 april 2012 16:09

Färjestad har skrivit tvåårskontrakt med den 22-årige amerikanske collegespelaren Jack Connolly, närmast från University of Minnesota-Duluth. "En kille som vi började kolla upp redan i fjol och hans utvecklingskurva har fortsatt åt rätt håll", säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist till klubbens hemsida.


Jack Connolly är född i Duluth och är en producerande forward.
- Hans statistik är imponerande och han har ledaregenskaper som gjort honom till lagkapten för sitt lag och vi hoppas att han ska fortsätta producera även i Elitserien, säger Rundqvist till FBK:s hemsida.

Forwarden har den här säsongen svarat för 60 poäng (20+40) på 41 matcher i collegeligan NCAA, där han nu gjorde sin fjärde säsong.

- Många universitetsspelare får en mycket bra hockeyutbildning. Eftersom de inte spelar lika mycket matcher som i proffsligorna finns mer tid att träna och slipa på detaljer, säger Rundqvist.

På fyra säsonger i universitetshockeyn har Connolly (som är 173 cm lång och väger 77 kg) svarat för 185 poäng (63+122) på 155 matcher.

- Vi har fått väldigt bra rekommendationer på honom och har sett att flera collegespelare fungerat bra i den svenska hockeymiljön i Elitserien och HockeyAllsvenskan, där storleken inte är lika avgörande som i proffsligorna i Nordamerika, säger FBK:s sportchef.

Läs mer på Färjestads hemsida

Ole-Kristian Tollefsen byter MODO mot FBK