• Huvudsponsorer

Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)

Matchguide: Pyörälä siktar på att förlänga svit

26 februari 2012 18:15

Sex mål på fyra matcher, det är finländaren Mika Pyöräläs facit mot MODO den här säsongen. På måndag kväll jagar forwarden nya mål mot sin favoritmotståndare - som slåss vilt runt strecken i Elitserien.


Mika Pyöräläs svit mot just MODO tog form redan i Frölundas andra match för säsongen när han gjorde både 3-1 och 4-1 i segermatchen på bortaplan. Därefter har han nätat vid minst ett tillfälle i varenda match lagen emellan, senast i Scandinavium den 20 januari när han skickade in matchavgörande 2-1 på passning av Fredrik Pettersson.

Den så kallade POP-kedjan med Pettersson, Mathis Olimb och Pyörälä har ångat på som ett lok på senare tid, likt helt Frölunda. En tabell efter nyår och framåt toppas av göteborgarna med stor marginal.

– Jag tycker att vi spelar ett bra försvarsspel som vi har gjort en längre tid nu, sa Kenta Johansson på presskonferensen efter 5-1-segern mot Linköping i lördags.

– Kreativiteten har kommit alltmer när självförtroendet har vuxit och vi hade en bra balans i allt vi gjorde i dag, men det märktes att det var två olika lag (med tanke på tabellsituationen) som möttes. Vi vågade spela ut på ett annat sätt än vad Linköping gjorde, sammanfattade "Lill-Kenta".

MODO slåss runt strecken

Vi återgår till tabellen som visar facit under 2012 och konstaterar att MODO återfinns på fjärde plats. Örnsköldsvikslaget utmanar i allra högsta grad om en plats i SM-slutspelet och innehar just nu den åttonde och sista biljetten dit.

Detta tack vare den övertygande 5-1-segern mot HV71 i lördags som kom efter en tyngre period med tre raka förluster. Bara fyra omgångar återstår av Elitserien och måndagens drabbning kan även innebär att MODO distanserar sig ytterligare från det hotande kvalseriestrecket, som just nu är fem poäng bort. På upptaktsträffen i september var tränaren Ulf Samuelsson tydlig med att 80 poäng var målet med säsongen, och med sina 72 poäng har laget det inom räckhåll.

– Just att ha avgörandet i egna händer känns alltid bra. Nu återstår det fyra matcher i grundserien och vi är helt inställda på att det här inte kommer att avgöras förrän efter den 55:e och sista matchen, säger Ulf Samuelsson till klubbens hemsida.

Noterbart är att MODO har tre raka förluster på hemmaplan medan Frölunda har sex raka segrar på bortaplan. Göteborgarna har dessutom plusstatistik lagen emellan med tre segrar i säsongens fyra möten.

– Men det har varit jämna matcher. För oss handlar det om att precis som i lördags göra 60 bra minuter. Gör vi det så ger vi oss själva chansen att ta tre nya poäng, säger MODO:s lagkapten Ole-Kristian Tollefsen.

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Följ matchen via Elitserien Arena

Måndagens match följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.