• Huvudsponsorer

Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)

Kanadensisk back klar för Frölunda

13 april 2012 10:05

Frölunda har gjort klart med backen Doug Lynch. Avtalet gäller en säsong, eller till och med 30 april 2013. Den 29-årige kanadensaren Lynch kommer närmast från spel i EC Salzburg, där han spelat de tre senaste säsongerna. "Jag har hört att Frölunda har en väldigt stor och hängiven publik. Där vill jag gärna vara" säger Lynch till FHC:s hemsida.


Doug Lynch har spelat i Europa sedan 2007, varav fyra av fem säsonger med EC Salzburg. Under sin karriär har Lynch bland annat spelat med Frölundas Magnus Kahnberg i Peoria Riverman (AHL) och mött FHC:s Fredrik Sjöström i WHL.

Frölundas tränare Kent Johansson om klubbens nyförvärv.
- Jag har sett Lynch spela med Salzburg i European Trophy och med honom får vi en stor och (191cm/97kg) allround defensiv back med mycket bra karaktär, säger FHC-coachen till klubbens hemsida.

Magnus Kahnberg om Lynch.
- Han är en stor och stark, men ändå skridskoskicklig och mycket följsam back med ett bra förstapass. Doug är kanonkille som kommer passa utmärkt i vår grupp.

Doug Lynch om att flytta till Göteborg.
- Jag spelade med Salzburg mot Frölunda i augusti i European Trophy och jag minns att stan var väldigt trevlig och att arenan där vi spelade och tränade (Frölundaborg) verkligen var toppklass. Scandinavium har jag inte sett än, men jag har hört att Frölunda har en väldigt stor och hängiven publik. Där vill jag gärna vara, säger Lynch och tillägger:

- Jag känner rätt många spelare som har spelat i Elitserien och de senaste åren har vi ju mött svenska lag i European Trophy och enligt vad jag sett och mött så håller elitserielagen högsta Europaklass. Den utmaningen gillar jag.

Lynch ansluter till Frölundas försäsongsträning i slutet av april.

Läs mer om värvningen på göteborgslagets hemsida.