• Huvudsponsorer

Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Idag  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)
Fre 27 Okt  (2 matcher)

Resultat: Poäng för Jakob, seger för Brynäs

10 april 2012 21:48

Med en riktigt bra effektivitet framåt och en tät defensiv som de två givna vapnen tog Brynäs ledningen med 1-0 i matcher i SM-finalserien mot Skellefteå. Slutsiffrorna skrevs till 6-3 i gävlelagets favör efter att Jakob Silfverberg precis som vanligt svarat för poäng i Brynäs segermatcher - i SM-final 1 blev det två mål och en assist från hans klubba.


Skellefteå - Brynäs 3-6

Brynäs leder med 1-0 i matcher i bäst av sju.

Äntligen! SM-finalen 2012 drog igång under tisdagkvällen, med två av Elitseriens absolut målgladaste och offensivaste lag - och därtill två heta slutspelsmålvakter längst bak. Kunde det bli så mycket bättre?

Tja, det beror på vilka sympatier du som läsare har. För Skellefteås del kunde matchen ha börjat betydligt bättre, direkt från start sattes nämligen gästernas suveräne burväktare Niklas Svedberg på svåra prov, prov som han klarade galant.

I en förstaperiod som spelmässigt dominerades av hemmalaget var det i stället gästerna som gjorde de två mål som föll. Hypereffektiva avslut framåt från Jesper Ollas (efter hårt förarbete) och Jakob Silfverberg (efter en rapp spelvändning och ett dito avlossat skott) i psykologiskt viktiga lägen gav Brynäs det målmässiga initiativet.

– Det är klart vi är nöjda med utdelningen hittills, lite av maxutdelning. Så här är hockey, det gäller att vara effektiv och stångas med allt vi har framför eget mål, kommenterade målskytten Ollas i TV4 efter första akten.

Brynäs effektivitet fortsatte

Skellefteås offensiva spel fortsatte även efter pausen, men det var åter igen gästerna som fick utdelning. I en sylvass kontring satte Joachim Rohdin iskallt och samtidigt glödhett 0-3 för Brynäs, som åter igen hade en storspelande Svedberg längst bak.

Niklas Svedberg, Brynäs IF. Foto: Bert Söderström / Pic-Agency Sweden

Därefter fick Skellefteå en relativt snabb reducering till 1-3 från Pierre-Edouard Bellemare, i powerplay, men bara minuterna senare svarade Martin Johansson för 1-4 i samma spelform. Publiken i Skellefteå Kraft Arena som kan bjuda på ett enormt tryck och hade gjort så under delar av inledningen var tystade.

– Jag tycker att vi skapar press på dem och de får kontringar, skapar slumpmål på det sättet. Vi får backchecka hårdare och sätta chanserna, tyckte Skellefteås forward Oscar Möller i TV4.

– Vi kommer till skott, kanske måste träffa mål lite mer, annars är det inga större problem. Vi har bra energi och har inte gett upp på något sätt.

Silfverberg gjorde poäng, som vanligt

Läget blev dock ännu tyngre för Skellefteå när Joachim Rohdin satte 1-5 efter ännu en spelvändning i början av tredje akten, hans andra fullträff i matchen. Skellefteå reducerade än en gång i matchen genom Joakim Lindströms 2-5 i powerplay, men därefter var det dags för Brynäs igen.

Jakob Silfverberg, lagkapten och segerherre, satte 2-6 i tom bur i slutet av matchen när Skellefteå hade tagit ut sin målvakt. Silfverbergs och Brynäs trend höll därmed i sig - om Jakob gör poäng i en slutspelsmatch så vinner laget. Att Bud Holloway satte 3-6 i powerplay med blott två sekunder kvar att spela spelade mindre roll.

Brynäs tog en välförtjänt seger, som sagt med effektivitet och bra målvaktsspel som främsta vapen. Trots en mängd tvåminutare lyckades gävlelaget knipa match 1 på bortais och har därmed tagit initiativet i matchserien, där Skellefteå inför kvällen hade hemmafördel. Den är nu borta inför SM-final 2 som spelas i Gävle på torsdag kväll. Väl mött då!