• Huvudsponsorer

Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Idag  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)
Fre 27 Okt  (2 matcher)

Nedsläpp: Fem viktiga spelare saknas i Brynäs

25 februari 2012 17:40

Omgång 51 fortsätter med tre kvällsmatcher och som vanligt tar Hockeyligan.se tempen på de deltagande lagens tillgängliga spelartrupper. Inför kvällens drabbningar kan vi bland annat konstatera att Brynäs saknar fem viktiga spelare.


Lördagens matcher ingår alltså i omgång 51 av Elitserien 2011/2012. Därefter återstår fyra rafflande omgångar, men först tar vi en titt på dagens förutsättningar.

Växjös Tomas Netik började senast på bänken, men går nu in från start. Den här gången börjar i stället Anders Eriksson och Mikael Eriksson på bänken. Martin Gerber vaktar kassen. Johan Jonsson är sjuk och i övrigt byter inte Per Hållberg, Josh Soares, Jan Urbas eller Johan Andersson om.

Brynäs Andreas Dackell spelar inte, vilket enligt gävlelaget var planerat sedan tidigare. Inte heller Calle Järnkrok, Simon Bertilsson, Sebastian Lauritzen eller Jonathan Granström kommer till spel.

Brynäs har tre raka vinster mot Växjö

Tabellåttan Växjö har vunnit de tre senaste hemmamatcherna och Lakers har dessutom tagit minst en poäng per match i sina tio senaste hemmamatcher. Seriefyran Brynäs har i sin tur förlorat de sex senaste bortamatcherna, men gävlelaget har samtidigt tre raka segrar mot Växjö, och totalt sett i vinter leder Tommy Jonssons trupper med 3-1 i matcher mot Janne Karlssons mannar.

Växjös Ilkka Heikkinen har gjort minst en poäng per match de fyra senaste matcherna, men BIF:s Jakob Silfverberg är ännu vassare, då han har gjort minst en poäng per match de tio (!) senaste matcherna. Just duon Silfverberg och Heikkinen delar för övrigt ledningen i Elitseriens PP-liga, då båda hittills har hunnit med inte mindre än tio powerplay-mål.

Andersen vs Norrena i Cloetta Center

Linköping har vunnit de tre senaste hemmamatcherna, medan Frölunda har vunnit sina fem senaste bortamatcher. Tittar man på säsongens inbördes möten står det 2-2 i matcher, men noterbart är att FHC har vunnit de två senaste mötena.

Med sina åtta hållna nollor har Frölundas 22-årige Frederik Andersen redan slagit Henrik Lundqvists klubbrekord på sju hållna nollor. Lundqvist satte för övrigt det rekordet under säsongen 2003/2004. Men mannen som fortfarande har elitserierekordet på nio hållna nollor är Andersens motståndare i kväll, det vill säga Linköpings veteranmålvakt Fredrik Norrena.

Christian Engstrand och Mikael Håkanson saknas fortfarande i Linköping. I Frölunda saknas Anton Axelsson och Magnus Kahnberg sedan tidigare. Mats Rosseli Olsen har varit krasslig och var ett osäkert kort inför dagens match, men norrmannen finns med i FHC:s laguppställning.

Vihko och Abbott saknas i Luleå

Luleå saknar den här gången Joonas Vihko, avstängde Chris Abbott samt den långtidsskadade duon Cam Abbott och Sami Sandell. Johan Gustafsson står i mål och noterbart är också att Konstantin Komarek i dag får chansen från start. Färjestad kommer i sin tur till spel utan Oscar Klefbom och Hannes Hyvönen.

Luleå har fyra raka hemmasegrar mot Färjestad, men inför kvällens match i Coop Arena är karlstadlaget Elitseriens formstarkaste lag. Inte minst FBK:s defensiva spel och målvakten Cristopher Nihlstorp har varit riktigt bra på sistone, då man har släppt in färre än två mål per match de sex senaste matcherna.

Lagen har vunnit två inbördes möten var den här säsongen och senast lagen drabbade samman vann Färjestad med 3-1. En som trivs mot Luleå är Färjestads formstarke skyttekung Christian Berglund, som har nätat i två av vinters matcher mot norrbottenslaget.

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Följ matcherna via Elitserien Arena

Kvällens tre matcher följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".