• Huvudsponsorer

Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)

Matchguide: Slutkampen om LeMat kan börja!

9 april 2012 22:00

På tisdag smäller det på allvar. Slutkampen om Raoul LeMats hett åtråvärda pokal är äntligen här och vi kan nog med all säkerhet se fram emot en härlig finalserie mellan två anfallsglada lag. Skellefteå jagar klubbens första SM-guld sedan 1978, medan Brynäs har siktet inställt på sitt första guld sedan 1999. Nedsläpp för tisdagens drama är 19.00 och spelplatsen stavas Skellefteå Kraft Arena.


Skellefteå tog sig som bekant till SM-final tack vare 4-3 i matcher i semifinalserien mot AIK.

- Vi har haft ett bra anfall och gjort många mål. Att vi sedan haft hemmafördel har varit en viktig faktor. Det var en härlig matchserie med bra hemmastöd och även fest på bortaplan, säger SAIK:s assisterande tränare Stefan Klockare till klubbens hemsida och fortsätter:

- Vi är ett bra lag och spelade bra hela vägen. Att det sedan kom till en sista match var något vi kunde se fram emot utan någon press eller nervositet, då vi fick spela framför vår hemmapublik och vi kände ett stort förtroende till vårt egna spel.

Klockare: "Vi är starka på hemmaplan"

Nu väntar alltså SM-final mot Brynäs och Skellefteå har fortsatt hemmaplansfördel, något som kan visa sig avgörande i tajta matcher menar Klockare.

- Det här känns ju riktigt skoj, tvåan i serien möter trean. Brynäs har tagit några fler poäng då vi mötts under Elitserien, men det har varit jämna och täta matcher. Nu är det andra förutsättningar och vi har hemmaplansfördel och här vet vi att vi är starka.

- Nu är det inga hemligheter mellan lagen, vi har bra koll på varandra i det här läget. Vi kommer att fokusera på vårt och titta på detaljer i det egna spelet.

Lagom till den tisdagens första finaldrabbning får västerbottenslaget tillbaka två spelare.

– Nu är alla tillgängliga, även Rasmus Edström (som har varit långtidsskadad). Vi har dessutom fått hem Adam Pettersson som har varit utlånad till Sundsvall, säger Klockare.

Jonsson: "Alla vet vad som gäller"

Efter 4-1 i matcher i semifinalserien mot de regerande mästarna Färjestad ställs Brynäs nu alltså mot Skellefteå.

– Det är positivt med två spelande lag som bjuder på rolig hockey. Men jag tror kanske inte att det kommer att bli så speciellt öppet spel, även om båda lagen spelar offensivt roligt spel, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson till klubbens hemsida och fortsätter:

- Alla är väldigt fokuserade på uppgiften och det finns ingen nöjdhet i laget. Vi har en uppgift kvar och är inte nöjda med att bara gå till final. Vi vill vinna.

Finns det en anspänning i laget, som hunnit byggas upp under den korta vila som varit?

- Nej, jag tycker inte att det är speciellt nervöst. Alla vet vad som gäller och är fokuserade på det. Vi kommer att satsa hårt från början, säger Jonsson.

STATISTIK INFÖR MATCHEN

Mer inför matchen hittar du på Skellefteås hemsida.

Klicka här för att komma till Brynäs hemsida.

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Följ matchen i text och video

Tisdagens match följer du via Elitserien Arena, där du hittar artiklar och video både inför och efter match - och under match självfallet även liverapportering med statistik. Via vår mobila applikation Elitserien 2011/2012 (för iOS och Android) kan du också följa händelserna - och därtill har du möjlighet att ta del av helt unika målklipp.