• Huvudsponsorer

Tor 16 Nov  (7 matcher)
Fre 17 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (6 matcher)
Tis 21 Nov  (5 matcher)
Tor 23 Nov  (7 matcher)
Lör 25 Nov  (7 matcher)

Disciplinnämndens beslut gällande Patrick Dwyer

1 april 2016 13:47

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd har fattat beslut angående MODO-spelaren Patrick Dwyer. Hans straff blir tidsbestämt, dels i kvällens match och även när nästa säsong startar i höst.


Dwyer erhöll match penalty i onsdagens match mot Leksand och är därmed automatiskt avstängd i kvällens match.

Anmälan:
Patrick Dwyer och en motspelare knuffar på varandra. Efter ett antal knuffar slår Dwyer upp sin klubba mellan benen på Forsberg och skaftet träffar de ädlare delarna. Match penalty utdelas på isen. Motspelaren spelar vidare i matchen.

Disciplinnämnden gör följande bedömning:
Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Att använda sin klubba på det sätt Patrick Dwyer gjort är respektlöst och medför risk för skada. Han ska därför ådömas en avstängning viss tid utöver den automatiska avstängningen som följer på ett utdömt match penalty. Med hänsyn till att MODO har säsongsuppehåll efter den match som omfattas av den automatiska avstängningen finns det skäl att dela upp avstängningen på två perioder. Förseelsens straffvärde bedöms vara sådant att en match bör omvandlas till böter i enlighet med det system för kombinationsstraff som tillämpas i bl.a. SHL.

Beslut:
Avstängning dels fr.o.m. den 31 mars 2016 t.o.m. den 1 april 2016, dels fr.o.m. den 17 september 2016 t.o.m. den 21 september 2016. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning. Böter om 20 000 kr.