• Huvudsponsorer

Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)

Nedsläpp: Allt ställs på sin spets i Skellefteå

7 april 2012 13:51

Nu ska det avgöras. Alla blickar riktas mot Kraft Arena där Skellefteå och AIK gör upp om vilket lag som möter Brynäs i SM-finalen med start på tisdag. Det är påskafton, det är semifinal sju av sju och det kan knappast blir mer dramatiskt än så här. Hjärtligt välkommen att fira påsk med oss här på Hockeyligan.se - nu kör vi så det ryker!


Ni som hängt med under den här semifinalserien vet hur matcherna har artat sig på slutet; lagen har dragit fördel av sin hemmapublik och vunnit sina två senaste hemmamatcher. Skellefteå har de facto 13-3 på dessa två (5-1 och 8-2), men AIK inledde å andra sidan hela serien med att vinna med 4-1 i Skellefteå. Och en sjunde och avgörande match brukar ju som bekant leva sitt eget liv.

– Det här är inga vanliga matcher, konstaterar Skellefteås assisterande tränare Bert Robertsson i en intervju med klubbens hemsida och fortsätter:

– Det gäller att visa mer vilja och desperation för att få marginalerna på vår sida. Det gäller att vi plockar fram extra mod och extra vilja och extra allt för att fortsätta slutspelet.

På skadefronten ser det förhållandevis ljust ut för Skellefteå. Rasmus Edström är borta sedan tidigare, men Martin Lundberg gör comeback och ersätter Fredrik Hynning. Det är den enda ändringen som Skellefteå gör jämfört med förlusten på Hovet i torsdags.

AIK får tillbaka Salmonsson

En viktig detalj i den här matchserien är att Skellefteå gjort mål i powerplay i samtliga sex matcher. Det vet AIK:s juniorcenter Joakim Nordström.

– Vi måste ligga nära dem direkt och spela hårt och tufft utan att dra på oss utvisningar. Sedan får vi koncentrera oss på att hålla klubbarna i isen så att vi inte ger domarna anledning att ge oss utvisningar, säger han till klubbens hemsida.

AIK får klara sig utan skadade Fredrik Svensson och Markus Svensson, men Johannes Salmonsson som var sjuk senast gör comeback och är uppsatt i kedja med Kent McDonell och Daniel Rudslätt. Vi noterar vidare att Rastislav Pavlikovsky och Victor Ahlström utgår från laguppställningen jämfört med senast och att Mattias Janmark-Nylén tillkommer.

Följ matchen i text och video

Eftermiddagens match följer du via Elitserien Arena, där du hittar artiklar och video både inför och efter match - och under match självfallet även liverapportering med statistik. Via vår mobila applikation Elitserien 2011/2012 (för iOS och Android) kan du också följa händelserna - och därtill har du möjlighet att ta del av helt unika målklipp.

Glad påsk!