• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan

Storseger och matchboll för MODO

28 mars 2016 22:05

MODO slog tillbaka Leksand hela 7-1 i Fjällräven Center och leder nu med 3-2 i matcher i Direktkvalet till SHL. Laget har således chansen att avgöra matchserien i nästa match.


MODO vann med hela 7-1 mot Leksand i Fjällräven Center och leder därmed Direktkvalet till SHL med 3-2 i matcher. En seger till krävs för att laget från Örnsköldsvik ska plocka hem matchserien.

– Siffrorna i sig spelar ingen roll. Man vinner en match och leder med 3-2 i matcher. Något annat är det inte. Men jag tycker vi var bra idag, vi var skarpa, sa MODO-tränaren Andreas Johansson till C More.

Men hemmalaget fick en tuff start på matchen efter att lagkaptenen Byron Ritchie blivit utvisad fyra minuter för en hög klubba. MODO redde dock ut det spelet i boxplay.

– Vi sattes på prov direkt men redde ut det och fick det berömda "momentum". Sedan var vi starka över 60 minuter, sa Johansson.

Importerna visade vägen

I de två första segermatcherna för MODO så var det lagets talanger som ledde vägen. Den här gången var det importerna som klev fram och satte hemmalaget i förarsätet.

Bobby Butler skickade in 1-0 i powerplay med ett fint skott och Otso Rantakari körde solo in i Leksands zon innan han tryckte in 2-0 med ett distinkt skott. Då hade 13 minuter tickat på klockan. Bara 15 sekunder efter 2-0-kassen så reducerade Leksand genom Viktor Amnér, men det här var inte dalalagets kväll.

Innan den första perioden var slut så matade Ilari Filppula in 3-1-kassen med matchens fräckaste mål. Han vann en offensiv tekning framåt, fintade och drog sedan Henrik Haukeland innan han la in trissan i mål.

I början av den andra perioden stängde MODO defintivit matchen. Carl Grundström sköt elegant in 4-1 efter fyra minuter och 19 sekunder senare pricksköt Bill Thomas 5-1. Leksand bytte målvakt efter 4-1 (Haukeland ut, Frans Tuohimaa in) och tog timeout efter 5-1, men inget hjälpte.

I slutet av andra perioden satte Emil Pettersson 6-1 och i sista perioden fastställde Bill Thomas slutresultatet till 7-1.

– Vi visste hur viktig den här matchen var och vi ville verkligen plocka den här vinsten. Vi hade energi och fick hjälp med målen. Vi spelade bra, sa tvåmålsskytten Bill Thomas till C More.

"Bara att lyfta på hatten"

Leksandstränaren Per-Erik Johnsson var ödmjuk efter förlusten.

– Det är svårt att vara nöjd, men MODO var riktigt bra. Det var den bästa matchen som de har gjort och de var lite för bra för oss. Jag kan inte säga något annat. Vi blev efter och fullföljde inte det spel som vi pratat om. Det är bara att lyfta på hatten, MODO var för bra, sa han till C More.

Nästa match spelas i Leksand på onsdag och då är hemmalaget piskat att vinna för att säsongen inte ska ta slut. Samtidigt har MODO chansen att förnya sin SHL-status.

– Det är en stor match. Det är tufft att spela där inför deras publik. Det blir en fysisk och tuff kamp, sa Bill Thomas.