• Huvudsponsorer

Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)

Lundqvist: "Vi är väldigt revanschsugna"

1 februari 2013 16:30

Sju poäng på de nio senaste matcherna, så ser facitet ut för Frölundas lagkapten Joel Lundqvist som i senaste matchen inkasserade två nya poäng. Göteborgarna har plockat poäng i åtta av de nio senaste matcherna och formkurvan pekar uppåt. Lagets nästa utmaning blir att söka revansch på MODO som senast lagen möttes vann med hela 6-1 i Fjällräven Center. "Det gäller att inte bjuda på någonting" säger Lundqvist till Hockeyligan.se.


Publikfavoriten Joel Lundqvist har burit sitt Frölunda under stora delar av säsongen. Den 30-årige forwarden återvände inför säsongen 2009/2010 till göteborgslaget efter tre säsonger i Dallas Stars organisation. Centern leder för tillfället fem interna ligor hos göteborgarna: poängligan, skytteligan, assistligan, utvisningsligan och tacklingsligan. Forwarden har stått för fem mål under de nio senaste matcherna och göteborgarnas formkurva har pekat uppåt under januari.

– Det går inte att räkna allt i mål och assist. Laget har ju egentligen inte öst på så mycket frammåt utan poängproduktionen är utspritt på flera spelare. Den trenden har dessutom ökat sedan Matt Duchene och Viktor Stålberg lämnade men fler och fler har dessutom kommit igång med målproduktionen på slutet. Vi har inte den där superfemman utan får hjälpas åt istället.

Trots att forwarden leder flera av lagets interna ligor ser Lundqvists plus/minus statistik inte lika ljus ut. Åresonen ligger för närvarande på -2 vilket placerar honom på 22:a plats i lagets interna liga.

– Det är klart, man är ju inte helt nöjd med den biten. Man vill ju trycka på frammåt och skapa lägen och då blir det lätt så att man öppnar upp sig bakåt. Helt klart har hela kedjan släppt in för mycket mål bakåt. Det är ju olika faktorer som bidrar till den statsitiken, till exempel har ju målproduktionen varit lite dålig i perider och vi har stundtals naggat lite på detaljerna i egen zon, då blir det på det viset.

"Nyckeln är noggrannhet"

Göteborgarna har plockat poäng i åtta av sina nio senaste matcher, dock är det värt att noteras att laget endast mäktat med tre trepoängare på dessa matcher. Frölunda befinner sig för tillfället på en sjundeplats i tabellen och mötter seriesexan MODO under lördagseftermiddagen. Tre poäng för göteborgarna innebär att man går om örnskölvsvikslaget i tabellen. Lagen möttes tidigare under veckan och Frölunda åkte då på en riktig stjärnsmäll då man förlorade med hela 6-1, Lundqvist spelade då fram till göteborgarnas enda mål.

– Det var lite slarvigt sist vi spelade mot MODO men jag tycker siffrorna var lite missvisande, det blev lite väl stora siffror. Vi bjöd på ett par mål men hade rätt mycket skott och lägen själva. Dom var effektivare och hetare i vissa situationer. Men vi är väldigt revanschsugna.

Vad ska ni göra för att ta revansch på MODO?
- Det gäller att inte bjuda på någonting. Dom är skickliga på att ställa om och har skickliga spelare vilket dom utnyttjade det sist. Nyckeln är noggrannhet, framförallt i egen zon. Vi har blivit lite jämnare och stabilare under säsongen och det måste vi uttnyttja. Bjuder vi inte på något så kommer det öppna sig framåt också.