• Huvudsponsorer

Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)

Matchguider: Dukat för rond fyra i semifinalerna!

31 mars 2012 17:24

Brynäs och Skellefteå. Där har ni lagen som vann sina respektive SM-semifinaler på fredagen och leder med 2-1 i matcher. Nu transporterar vi slutspelsmaskinerna till Karlstad (nedsläpp söndag 15:00) och Stockholm (17:30). "Det har blivit en liten uppförsbacke, men den ska vi vända. Det är ingen som har sagt att det ska vara enkelt", säger Färjestads lagkapten Rickard Wallin till klubbens hemsida.


Karlstadsklubben inledde lite avvaktande i Läkerol Arena i fredags kväll men växte in i matchen ju längre den led. När Brynäs tog tillvara på slarv i uppspelsfasen i inledningen av tredje perioden och satte 3-2 ledde gästerna faktiskt skottstatistiken i perioden med 7-1. Mikael Johansson, som var olycklig i samband med målet, tog på sig förlusten efteråt:

– Det är mitt fel att vi förlorar. Det är ett misstag som inte får hända i en sådan här viktig match, men det är mycket i mitt spel som inte fungerar just nu, säger forwarden till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag har full förståelse om tränarna vill bänka mig efter det här, men om jag får chansen så ska jag göra allt för att ta revansch hemma i Löfbergs Lila Arena på söndag. Det står bara 2-1 i den här serien och den är långt ifrån över.

"Ingen har trott på oss på hela säsongen"

Revansch, ja. Det är ett ledord som snappas upp även av lagkaptenen Rickard Wallin. Han ser fram emot en fullsatt Löfbergs Lila Arena och hoppas kunna bjuda hemmapubliken på en seger.

– Dom har stöttat oss hela året och när det är fullt i Löfbergs Lila taggar man till lite extra, säger han till klubbens hemsida.

– Det är en härlig tid nu när man bara får leva för hockeyn. Det har blivit en liten uppförsbacke nu, men den ska vi vända. Det är ingen som har sagt att det ska vara enkelt. Folk har inte trott på oss hela säsongen så det är väl likadant nu.

Dackell lägger av - men förstärker i båset

Brynäs å sin sida får oväntad förstärkning i båset på söndag. Det är den positiva biten. Den negativa är att trotjänaren och lagkaptenen Andreas Dackell tvingas ge upp sin hockeykarriär på grund av sin knäskada.

– Jag ska vara med i båset under resten av slutspelet, och försöka hjälpa till så mycket jag kan. Jag ska finnas med runt laget, som ett stöd för killarna, även om jag inte kan vara med ute på isen, säger Andreas Dackell till klubbens hemsida.

En av nycklarna i den mycket jämna matchserien är givetvis målvaktsspelet. Just nu är det fördel Niklas Svedberg, som förefaller ha spelat till sig förstaspaden i Gävlelaget.

– Det kändes bra i positionerna och jag fick väl göra nån lite spektakulär räddning också där. Skönt att kunna bidra till laget, det känns bra formmässigt, säger keepern till kubbens hemsida efter fredagens seger.

"Vi måste hitta disciplinen snabbt som fan"

Om drabbningen i Läkerol Arena var jämn, kan man inte säga detsamma om matchen i Skellefteå Kraft Arena. Hemmalaget dominerade både spel- och målmässigt och vann till slut med 5-1. AIK:s assisterande tränare Gunnar Persson var långt ifrån nöjd.

– För oss gäller det att snabbt som fan hitta disciplinen i spelet. Dels positionsmässigt, men också med de höga klubborna och skit som gör att vi får spela i numerära underlägen, sa han på presskonferensen efter matchen.

Forwarden Patrik Blomdahl berättar i en intervju med klubbens hemsida att han vill se mer frenesi:

– Det är svårt att peka på varför det blev som det blev igår, men vi måste komma bättre förberedda imorgon (söndag) och komma tillbaka i samma pondus och energi som vi hade i kvartsfinalen.

Skellefteå laddar om

Sammanbitet i AIK, men desto gladare miner i Skellefteålägret. SAIK har vunnit två raka matcher nu och fick dessutom utdelning i sitt powerplay senast - återigen - då Lee Goren nätade två gånger om.

– Vi kommer ut med fart och energi och tar kommandot tack vare bra skridskoåkning. Passningspelet sitter där, och självklart vill vi komma ut med allt vi har i vår hemmaarena. Vi genomför matchen klockrent defensivt, en av de bättre matcherna defensivt i slutspelet, sa assisterande tränaren Bert Robertsson på presskonferensen efter matchen.

– Nu laddar vi om och försöker komma ut med samma energi nästa match.